objavio:
24. Svibnja 2018.

5 stvari koje nosimo na vožnju

5 stvari koje nosimo na vožnju

Džepovi na biciklističkoj majici torbice za ispod sjedala postoje s razlogom.  Tu su da bi u njih stavili bitne stvari koje nas mogu spasiti i izvući iz problema koji lako iskrsnu kad ih najmanje očekujemo. Zato vam donosimo vam preged stvari bez kojih nikad nejdemo na vožnju.

 

Tu su da bi u njih stavili bitne stvari koje nas mogu spasiti i izvući iz problema koji lako iskrsnu kad ih najmanje očekujemo. Zato vam donosimo vam preged stvari bez kojih nikad nejdemo na vožnju.

1. Rezervna zračnica

Bušenje gume je najčešći problem koji se svakome desi prije ili kasnije. Zračnicaza bicikl zauzima jako malo mjesta, lagana je i takoreći je nećemo ni osjetiti u zadnjem džepu dresa. 1 ZRAČNICE.png (375 KB)2. Montirači za skidanje/postavljanje gume

Bitni su jednako kao i rezervna zračnica. Iskustva iz prakse naučila su nas da je skoro nemoguće skinuti gumu s obruča bez montirača tako da ih je pametno uvijek nositi na vožnju kako bi izbjegli potencijalne glavobolje. 2 MONTIRAČI.png (241 KB)

3. Ručna mini pumpa ili CO2 inflator

Kad skinete probušenu zračnicu i postavite novu treba vam pouzdana pumpa kojom ćete napumpati gumu. CO2 inflatori su brz i jednostavan način ali zahtjevaju malo prakse jer postoji velika vjerojatnost da ćete prve dvije-tri patrone ispaliti “u prazno”. I svaka patrona je za jednokratnu upotrebu - ako ste uzeli samo jednu sa sobom, a bušili ste dva puta onda imate problem. Ručna mini puma traži malo više napora s vaše strane ali možete ju koristiti kolko god puta želite. Naravno da postoje i hibridne verzije koje su kombinacija CO2 i klasične mini-pumpe. 3 MINI PUMPE I CO2.png (217 KB)

4. Set za krpanje gume/zračnice

Lako se može desiti da bušite gumu/zračnicu više nego jednom. U tom slučaju dobro je imati set za krpanje uz sebe. I jedan mali savjet - naučite zakrpati zračnicu u svoje slobodno vrijeme jer usred vožnje u žurbi sigurno ćete napraviti neku pogrešku. 4 SET ZA KRPANJE.png (365 KB)

5. Hrana

Čak i najiskusniji biciklisti ponekad krivo procjene kolko energije imaju u sebi pa im se desi onaj famozni “pad šećera”, osjećamo se malaksalo i jedva dođemo do kuće. Energetski gelovi i/ili čokoladice odličan su izvor energije, lako se koriste i zauzimaju malo mjesta u džepu. Naravno ovaj popis bi mogli proširiti ali ovo su po nama esencijalne stvari bez koji se nejde na nikakvu vožnju. Bolje je imati te bitne stvari sa sobom nego ovisiti o pukoj sreći uz nadu da se ništa neće dogoditi. U slučaju da idete na grupnu vožnju možete podjeliti stvari pa npr. netko uzme pumpu, netko zračnice, netko set za krpanje itd. Voljeli bi čuti što i kako vi nosite na vožnju pa slobodno pišite u komentarima.5 HRANA.jpg (177 KB)Photo: Biker

Na vrh