www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
22. Lipnja 2020.

Bike vikend na cca 2 sata od Zagreba

Bike vikend na cca 2 sata od Zagreba

Gdje, da je blizu, lijepo i zanimljivo. Polazište: Zagreb

Malo prije nego što je prava ljetna sezona počela, krenuli smo kao i obično na jedan kraći road trip u trajanju od dva dana što uključuje jedno noćenje. A gdje smo bili, ako ne nagađate, na već poznatom mjestu, na Krku. Ovaj put smo otkrili neke nove staze i nove puteve kojima nas je proveo Nikola Radovčić - Bike Centar KRK.IMG_0143.jpg (1.96 MB)

IMG_0135.jpg (1.80 MB)

Plan je bio Baška, pa ćemo od tamo napraviti turu koja će nas dovesti do Krka, zatim se vraćamo u Bašku, gdje i noćimo i rano ujutro novi đir do Krka, ali drugim stazama. IMG_0086.jpg (1.89 MB)

Da se vratimo na naše puteve - Nikola Radovčić održava i stvara staze na otoku Krku i gotovo da ne postoji puteljak, ne postoji staza ili makadam, a da ga on nije prošao, tako je i nas proveo ovog puta stazama koje se rijetko prolaze. Nakon odvožene staze po prvoj etapi 4Islands od ove godine, dolazimo u Krk te odlazimo u Bike Centar u sklopu Valamar Koralj Hotela do Nikole, da se dogovorimo za vožnju. Bike Centar jednako kao i u Baškoj ima sve, bike info corner, bike storage room, bike wash area i bike service area. Uz to, kod Nikole možete dobiti i ponudu za vođene ture i sami odabrati kako i gdje bi se vozili.IMG_8388.jpg (3.68 MB)

Kakve staze volite?

Singlići, tehnički usponi i spustevi te brzi spustevi, ne previše penjanja, tako smo odgovorili. Digli smo se na prvi vrh blizu grada Krka i spustili po singliću koji vijuga koritom i koji je skoro pa prirodan, ali veliki dio kvalitete i tečnosti tog singlića pripisujemo Nikoli i prijateljima koji ga održavaju i koji su ga uredili da bude zanimljiv, brz i vozljiv. Izlazimo na singlić uz samo more i uz dosta tehničkih segmenata vraćamo se u Krk pa krećemo  novim stazama u brdo iznad Krka. IMG_0179.jpg (3.24 MB)

Neke staze su skrivene, ulazi sa makadama se teško vide, a unutra hrpa vrhunskih  tehničkih singlića. Da je to tako, uvjerili smo se na 4Islands utrci kada smo vozili etapu Baška - Krk, ali nismo znali da je količina tih singlića nepregledna i da vam tjedan dana vožnje nije dovoljno za sve obići i upoznati svaki trail. Preko 700 kilometara označenih staza što MTB, što za cestovnjake, krasi ovaj otok. Doista nas ugodno iznenađuje vožnja Krkom, krajolici, vegetacija i cijelokupna ponuda za jednog biciklistu. Ako dolazite na Krk, svakako se javite Nikoli u Bike Centar Krk i dobit ćete kartu i sve potrebne informacije za vrhunski bike boravak.IMG_0028.jpg (2.04 MB)

Photo: Biker

Na vrh