objavio:
09. Studenog 2017.

Bontrager Foray MTB

Bontrager Foray MTB
5 fotografija

Foray cipele su odradile ozbiljan test i po našim standardima bez imalo milosti možemo reći da su prošle. 

Kako je ovo srednji level mtb cipele koji je šire namjene, iako više trail nego xc, očekujemo od nje trajnost prije svega. U prethodnom testu smo se osvrnuli na neke druge značajke, ali ova cipela je cijenom u best buy segmentu koji za 900 kuna nudi sve što nam je potrebno.

Brzi zatvarač koji se otkapča u trenu, samo se povuče kopča od cipele i ona otpusti do kraja. Jedna kopča za zatezanje kompletne cipele. Izrazito žilave potplate koje su kombinirane od više materijala, plastike, gume i metala na dijelu gdje se šarafe blokeje. Potplate su dizajnirane za hodanje ako se ukaže potreba i to po čemu god treba. Mi smo pješačili u nekim situacijama, više planinarili po oštrom kamenju po par kilometara.

Oštećenja su vidljiva na slici, manje više su kozmetička oštećenja koja se realno nije moglo izbjeći, ali su cipele odradile posao do kraja i ostale u komadu. Penjanje po blatu je također drastično lakše nego kod nekih finijih i skupljih modela. Iako je kruta osjeti se uvijanje, potrebno je dotegnuti cipelu nakon prvih kilometara jer se malo rastegnu i tako kod svake vožnje, ali ništa strašno.

Kad se izvade ulošci, opere ih se pod visokim pritiskom vruće vode i na sobnoj temperaturi su za 24 sata suhe. Na izvoru sunca i topline u par sati. Prozračne su, što je odlično, pogotovo za toplije dane. Finalni zaključak je da ova cipele nudi sve za jednog rekreativca, Go For It!

Photo: Biker

Na vrh