objavio:
11. Siječnja 2018.

Bontrager Velocis

Bontrager Velocis

Nakon gotovo 4 godine Bontrager je izbacio redizajniranu Velocis kacigu.

Nova kaciga napravljena je u potpunosti `in da house` gdje su Trek, Bontrager dizajneri, inženjeri vodili računa o svim bitnim karakteristikama koje vrhunska kaciga mora imati: udobna, lagana, aerodinamična, odlično ventilirana, pruža maksimalnu zaštitu te po prvi puta korištenje BOA kotačića na sistemu podešavanja. U Bontrageru imaju jednu nit vodilju – oni žele biti prepoznatljivi kao stručnjaci kad je u pitanju zaštita vozača.

Upravo zbog toga velika većina Bontrager kaciga među kojima je i Velocis sadrže MIPS unutar kacige. MIPS tehnologija zaštitit će vozača od unutarnjih ozljeda glave ukoliko dođe do nezgode. Kako je osim zaštite bitan i sam dizajn kacige, njezina udobnost, te ventilacija za postizanje maksimalnih performansi kod nove Velocis kacige upotrebljavali su se podaci dobiveni iz zračnog tunela. Za provjeru koliko dobro kaciga ventilira upotrebljavali su glavu od lutke unutar koje se nalazila tehnologija za mjerenje zagrijavanja glave tijekom nošenja kacige te koliko se brzo ta toplina odvodi uz pomoć `zračnih tunela` unutar same kacige. Pri tome su im puno pomogli i podaci koje su imali s Bontrager Ballista (aero kaciga).

Sistem podešavanja kacige po prvi puta vrši se uz pomoć BOA kotačića (patent koji je za prvih godinu dana zaštićen da se smije koristiti samo na Bontrager kacigama). Na ovaj način lakše ćete i puno udobnije namjestiti kacigu prije ili tijekom same vožnje. S prednje strane kacige Velocis ima i poseban utor za sunčane naočale. Ukoliko poželite skinuti naočale sada za to imate posebno mjesto na kacigi unutar kojih ih možete utaknuti bez straha da će vam one ispasti u tijeku same vožnje. Uz sve ovo tu je i Bontrager garancija od jedne godine koja vam jamči potpuno novu kacigu ukoliko vam se u prvih godinu dana korištenja dogodi bilo kakva nezgoda s kacigom. U setu sa kacigom dobit ćete i vrećicu za transport kacige te maleni Neovisor koji će vas dodatno štiti od sunca, a veoma se lako montira na kacigu. Cijena: 1499,99kn

Photo: Biker

Na vrh