www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
19. Lipnja 2017.

Braidot i Žakelj najbolji u Samoboru

Braidot i Žakelj najbolji u Samoboru
5 fotografija

Luca Braidot (CS Carabineri) i Tanja Žakelj (Unior Tool Team) pobjednici su 24. izdanja utrke XCO Samobor 2017. koja se održala u nedjelju!

Braidot i Žakelj najbolji u Samoboru slika 1

Utrka u Samoboru i ove je godine donosila UCI C1, ali i bodove za Hrvatski i Slovenski XC Kup pa stoga niti ne čudi da ju je posjetila iznimno jaka međunarodna konkurencija. Glavni samoborski trg jučer je tako ponovno bio pretjesan obzirom je na samoborsku atraktivnu stazu u samom središtu grada pristiglo 269 natjecatelja iz velikog broja svjetskih zemalja.

Braidot i Žakelj najbolji u Samoboru slika 1

Hrvati se pak nizu proslavili nastupima u najiščekivanijoj utrci dana, onoj u Elite kategoriji, u kojoj je pobjedu odnio iskusni Talijanski olimpijac Braidot, trenutno 34. biciklist svijeta. On je u cilj ušao sa malom, ali dovoljnom prednosti u odnosu na drugoplasiranog Mađara Andrasa Partia (Mađarska reprezentacija) i trećeplasiranog Grka Dimitriosa Antoniadisa (B.T. Kronos Nikeas).

Braidot i Žakelj najbolji u Samoboru slika 2

Prema očekivanjima i našim najavama, od Hrvata se na atraktivnoj i vrhunski pripremljenoj stazi u Sambooru najbolje snašao domaćin Filip Turk (BBK Šišmiš) koji je osvojio 10. mjesto sa ne prevelikim zaostatkom za prvoplasiranim Braidotom. Turk je u cilju kasnio malo više od 5 minuta što predstavlja itekako respektabilan rezultat, a nakon utrke je za Biker izjavio:

"Jako sam zadovoljan svojim nastupom. Utrka je bila izuzetno naporna od samog početka. Konkurencija je zaista bila kvalitetna pa su od samog početka nametnuli jaki tempo, a opće je poznato koliko je staza u Samoboru naporna fizički, a zatim i tehnički. Dao sam svoj maksimum, a bolje je moglo eventualno da sam u početku sporije krenuo pa za kasniju fazu utrke sačuvao više municije".

Braidot i Žakelj najbolji u Samoboru slika 3
U okršaju 11. i 12. biciklistice svijeta bolje je ovoga puta prošla Slovenka Žakeljkoja je Mađaricu Barbaru Benko (Focus XC Team) iza sebe ostavila više od dvije, a trećeplasiranu Srpkinju Jovanu Crnogorac (Reprezentacija Srbije) za više od 12 minuta!

Braidot i Žakelj najbolji u Samoboru slika 4
Valja istaknuti kako su pobjede u većini kategorija odnijeli susjedi Slovenci koji su u Samoboru bili i najbrojnija nacija što je prokomentirao i Filip:

"Konkurencija naših vozača i susjeda je bila za očekivati. Slovenaca je bilo uobičajno, a naši su definitivno podbacili. Pretpostavljam da je svatko tko se boji staze ili jake konkurencije zaobišao Samobor i otišao na Plitvice" dodao je Turk.

Braidot i Žakelj najbolji u Samoboru slika 5

Osim Turka, od Hrvata je najviše pokazao junior Marko Vujević (BGK Tuškanac) koji je osvojio drugo mjesto, što je učinila i juniorka Ania Žufi (BK Maraton Kreidler). U istoj kategoriji Ema Filipović (BK Biker) također se popela na postolje osvojivši treće mjesto. Hrvatski su nas natjecatelji razveselili dobrim rezultatima i u kategoriji Veterana D gdje je pobjedu odnio Gršo Mataija (BK Crikvenica) ali i u kategoriji do 17 godine gdje je Larisa Bošnjak (BBK Šišmiš) osvojila drugo mjesto. Ivan Okmažić (BK Makarska) pobjedu je pak odnio u kategoriji do 14 godina.

Braidot i Žakelj najbolji u Samoboru slika 6
Organizator utrke, brdsko biciklistički klub Šišmiš jučer je još jednom dokazao da i cross-country utrka u Hrvatskoj može biti organizirana na vrhunskom nivou što je zasigurno i jedan od razloga što iz godine u godinu u Samobor dolazi i velik broj gledatelja, zaljubljenika u cross-country. Iznimka tako nije bila ni ova godina pa su brojni gledatelji utrku pratili uzduž cijele staze, a ponajviše na najatraktivnijim dijelovima staze gdje su natjecatelji morali uložiti maksimalan napor ne bi li ukrotili nimalo pitomu samoborsku ljepoticu!

Braidot i Žakelj najbolji u Samoboru slika 7Braidot i Žakelj najbolji u Samoboru slika 8

"Staza na spustevima bila je poprilično opasna, prašnjava i u prva dva kruga sam se tražio jer je bila drugačija u odnosu na trening. Kada sam uhvatio svoj ritam i putanje bilo je dobro, vozio sam sve na sigurno, s minimalnim rizikom!" za kraj je zaključio naš najbolji cross-country natjecatelj Turk!

Braidot i Žakelj najbolji u Samoboru slika 9Braidot i Žakelj najbolji u Samoboru slika 10

Vidimo se dogodine na jubilarnom, 25. izdanju XCO Samobor, a do tada uživajte u vrhunskim fotografijama našeg Denisa Peroša koji je ponovno bio na mjestu događaja!

Braidot i Žakelj najbolji u Samoboru slika 11

Rezultati

Photo: Denis Peroš

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh