objavio:
26. Listopada 2017.

Coffee Ride – Segafredo

Coffee Ride – Segafredo

Svima koji su imalo duže u biciklizmu poznata je uzrečica "coffee ride". Možemo slobodno reći da je ispijanje kave kod biciklista jedan oblik rituala i zaštitnog znaka.


Danas je u svijetu poznato preko 70 vrsta kava, a one najpoznatije su Coffea arabica i Coffea canephora (op.a. tu se ubraja varijanta robusta). Razlika između ove dvije kave je u aromi i okusu te udjelu kofeina (op.a. arabica ima manji udio kofeina). Što se tiče povijesti, domovinom kave smatra se Etiopija, točnije pokrajina Kafa odakle i potječe sama riječ kava. Postoje i drugi izvori koji tvrde da sam naziv potječe od turske riječi "kahve" koja pak potječe od arapske riječi "qahwa" što bi u prijevodu značilo - poticajan, snažan. Danas se kava zbog velike potražnje ali i zbog visokih poreza te troškova prijevoza proizvodi u gotovo svim dijelovima svijeta od Afrike, Azije, Srednje Amerike.

Kao i kod svih ostalih namirnica podrijetlo i kvaliteta kave igraju važnu ulogu u samom okusu. Segafredo kava jedini je brend kave na tržištu koji ima stopostotnu kontrolu nad cijelim procesom proizvodnje. Na svojim vlastitim plantažama u Brazilu i Kostarici uzgajaju se najkvalitetnije sorte Segafredo kava. Nakon berbe plodovi kave se pažljivo miješaju i prže u najsuvremenijim postrojenjima za pržanje kave kako bi se osmislila slavna talijanska kava. Sama kvaliteta kave od berbe do berbe može odstupati – slično kao i kod berbe grožđa. Zbog toga su tu najbolji stručnjaci, tzv. majstori prženja kave čiji je zadatak doziranje različitih sorti kave kod svake nove berbe kako bi nama korisnicima mogli jamčiti jednak doživljaj okusa i savršenu kvalitetu.

Kvalitetu Segafredo kave veoma cijene biciklisti a zahvaljujući Trek Segafredo profesionalnoj cestovnoj ekipi možemo reći da je Segafredo kava veoma cijenjena u biciklističkim krugovima. Svi znamo da ukoliko želimo imati puno energije i kvalitetnog goriva moramo unositi i kvalitetne namirnice. Iz tog razloga sportašima koji troše puno energije kao što su biciklisti (op.a. na Tour de France dnevno i preko 8000kcal) nije svejedno koju kavu piju.

Kako bi bili sigurni da ćete uživati u odličnom okusu kvalitetne kave u onom završnom procesu kada od mljevene kave nastaje tekući specijalitet veliku ulogu igra barista i sami aparat za kavu. U Zagrebu i ostatku Hrvatske postoji određeni broj kafića koji drže Segafredo kavu i u kojima rade educirani bariste. Međutim, postoji i dio ljudi koji jednostavno kavu vole piti odmah ujutro kad se probude, tijekom radnog vremena u uredu ili jednostavno s obitelji u toplini vlastitog doma. Zbog toga su tu automatski espresso aparati za kavu.

Kava za ove aparate pakirana je u biorazgradivim kapsulama, a vrh kapsule kroz koji teče kava prema šalici napravljen je od svile. Kapsula je u potpunosti prozirna kako bi se svaki potrošač uvjerio da se unutra nalazi zaista prava kava. U odličnom okusu Segafredo kave možete uživati uz aromu klasičnog espressa te arome okusa Brazila, Costa Rice i Perua. Za sve ljubitelje bezkofeinske kave tu su i bezkofeinske kapsule. Osim dosadašnjih standardnih kapsula za Segafredo aparate od sada u ponudi potražite Segafredo kavu u Nespresso kapsulama ili popularnim Nescaffe Dolce Gusto kapsulama.

Za sve upite oko Segafredo aparata za kapsule te samih kapsula sa Segafredo kavom slobodno se obratite na adresu tvrtke Cacumen d.o.o. koja je ovlašteni zastupnik ovih proizvoda (u suradnji sa Segafredo Hrvatska uredom na adresi Hektorovićeva ul.2., Zagreb). Njihov ured možete pronaći na adresi Avenija Dubrovnika 15, Zagreb.  

Photo: Biker

Na vrh