objavio:
21. Veljače 2018.

DMT cipele - ručni rad iz Verone

DMT cipele - ručni rad iz Verone

Kad bi vas netko pitao po čemu je poznata Verona u Italiji vaš odgovor bi vrlo vjerojatno bio - pa po Romeu i Juliji.DMT 04.jpg (240 KB)

Nekih 500-tinjak godina nakon romantične priče Romea i Julije, točnije početkom 80-tih godina prošlog stoljeća gospodin Philippe Zecchetto pokrenuo je proizvodnju biciklističkih cipela u Veroni, a tvornica se zove DMT. Tako da danas možemo pričati o 40-tak godina tradicije i znanja koje je prenesno u izradu visoko kvalitetnih cipela za MTB, cestovni i freeride biciklizam. Izradi novih modela pristupa se jako studiozno pa od početne skice, do kalupa i finalnog dizajna može proći i više od godinu dana jer je svaki detalj izveden na maksimalno precizan način.DMT 02.jpg (120 KB)DMT cipele ističu se jednostavnim dizajnom i čistim linijama što je dosta netipično za Talijane. Uglavnom se radi o jednobojnim modelima sa diskretno apliciranim DMT logotipom pa je finalni produkt elegantna cipela koja se lako kombinira s bojama ostatka biciklističkog kompleta ili samog bicikla. Kalup cipele je širi od uobičajenog, pogotovo u prednjem dijelu gdje ima dosta mjesta za prste. Tako da ove cipele mogu toplo preporučiti za probu svim biciklistima sa širim stopalom. Kopčanje se vrši putem jedne ili dvije Boa kopče (op.a. ovisno o modelu), potplati su od kompozitnih materijala na jeftinijim do ultra čvrstih karbonskih potplata na jačim modelima.

DMT 03.jpg (140 KB) Isprobali smo model MTB model DM5 koji cijenom spada u najprodavaniji segment na tržištu. Cipela je jako udobna, a zbog šireg prednjeg dijela stopalo dobro diše i nismo imali nikakvih problema s utrnućem prstiju ni nakon višesatnog pedaliranja. Potplat je čvrst, prijenos snage je odličan, a dva čelična čepa na vrhu cipele pomažu kad treba sići s bicikla i pogurati koji metar kroz blato. Gornjište cipele je napravljeno od mekane i udobne mikrofibre s matiranom završnom obradom. Kopčanje je putem jedne Boa kopče koja omogućuje jako precizan fit na stopalo. Iako nismo napravili puno kilometara u njima možemo reći da nam se na prvu jako sviđaju pogotovo zbog šireg kalupa, a s obzirom da i nakon mjesec dana vožnje po blatu i šumi izgledaju skoro ko nove imamo osjećaj da bi mogli izvući jako dobru kilometražu iz njih.DMT 05.jpg (145 KB)

Kad sagledamo sve zajedno jasno je da se radi o odličnim cipelama koje su cijenom jako konkurentne i predstavljau dobar omjer uloženo-dobiveno. Svakako za preporuku vozačima sa širim stopalom i onima koji traže funkcionalne cipele jednostavnog i elegantnog dizajna. DMT cipele možete pronaći u trgovinama Keindl Sporta na adresi Vitezićeva ulica 1a ili Reljkovićeva ulica 2 u Zagrebu, ili putem web shopa na www.keindl-sport.hr.

Na vrh