objavio:
07. Srpnja 2017.

Dva zvonika - dva državna prvenstva

Dva zvonika - dva državna prvenstva

BBK Grožnjan organizira dva državna prvenstva! U Bujama će se naime 15. i 16. srpnja održati utrka prvenstva Hrvatske u XCE i XCO disciplini!

Jedan od najaktivnijih MTB klubova u Hrvatskoj koji se osim u sudjelovanju na gotovo svim MTB manifestacijama u Hrvatskoj nebrojeno puta iskazao i u organizaciji istih ponovno nema mira! Članovi BBK Grožnjan naime za samo sedam dana organiziraju MTB vikend pod nazivom "Dva zvonika"! U tom malenom, ali nadaleko poznatom, Istarskom gradiću čiju vizuru obilježavaju baš ta dva zvonika najbolji će se hrvatski natjecatelji boriti za naslov prvaka Hrvatske u dvije discipline koje će zasigurno ponovno privući i velik broj gledatelja!

Prvog dana bogatog biciklističkog vikenda u Bujama gledatelji će tako moći uživati u majstorijama natjecatelja u nešto novijoj disciplini, cross country eliminator (XCE). Upravo bi prva utrka trebala dobro zagrijati publiku, ali i natjecatelje koji će pokušati biti što brži na kratkoj i dinamičnoj stazi dužine 800 metara koja će od njih tražiti maksimalnu eksplozivnost, ali i izdržljivost obzirom će se pobjednik i novi prvak Hrvatske dobiti tek nakon nekoliko utrka. Kvalifikacije, odnosno prva utrka započeti će u 17:00 sati nakon čega će naravno uslijediti i utrke polufinala i finala.

Za razliku od subote, nedjelja u Bujama započeti će od jutra obzirom su prve utrke na kružnim stazama na rasporedu već od 10:45 sati. Olimpijska cross country (XCO) utrka odlučivati će naravno o novim prvacima Hrvatske, a bodovati će se i za MTB XC Kup Hrvatske (B). Baš kao i proteklih godina na startu se očekuje najjača konkurencija domaćih natjecatelja koji će sa trona pokušati skinuti prošlogodišnje prvake.

Staza u Bujama najvećim je dijelom na zemljanoj podlozi, a nekoliko njezinih dijelova obilježava i kombinacija zemlje i kamenja međutim organizatori ističu kako je staza dovoljno široka pa problema za natjecatelje ne bi trebalo biti. Najbolji muški natjecatelji, među kojima će zasigurno biti i branitelj naslova Filip Turk (BBK Šišmiš) nastupiti će na stazi dužine 26,6 kilometara dok će najbolje ženske natjecateljice predvođene braniteljicom naslova Zoranom Težak (KBBXS Adrenalina) nastupiti na stazi dužine 22,8 kilometara. Biti će zanimljivo vidjeti tko je u najboljoj formi i može li konkurencija prekinuti Turkovu dominaciju koja traje od 2014. godine.

Utrke u Bujama podržavaju Grad Buje, Sportska zajednica Grada Buja, Nogometni klub Buje, Komunalno poduzeće Civitas Bullearum, a medijski pokrovitelj ove ali i ostalih utrka BBK Grožnjan i ovoga je puta Biker!

Biker će naravno biti na mjestu događaja pa stoga očekujte pregršt materijala iz Bujištine koja polako ali sigurno postaje idealna biciklistička destinacija za pripreme biciklista, natjecanje ili pak jednostavno uživanje na biciklu u prekrasnoj prirodi i sa prekrasnim ljudima koji vas cijene!

Ne propustite se prijaviti na utrku!

Vidimo se!

Photo: Matej Damijanić (arhiva)

Na vrh