objavio:
25. Siječnja 2018.

GAERNE - dočekajte sezonu u novim biciklističkim cipelama

GAERNE - dočekajte sezonu u novim biciklističkim cipelama

Gaerne je tvrtka sa središtem u Italiji, a osnovao ju je gospodin Ernesto Gazzola 1962. godine u gradiću Via Caldiroro nekih 25 kilometara sjeverozapadno od Trevisa.

Poznati su po proizvodnji obuće za motociklizam, a nama su puno zanimljivije MTB, cestovne i touring cipele za biciklizam koje se i dan danas ručno proizvode u Italiji. Da je riječ o ozbiljnim i jako kvalitetnim proizvodima svjedoče i brojni profesionalni vozači koji vrte pedale baš u Gaerne cipelama: Fabio Aru, Andre Greipel, naš Kristijan Đurasek, Marco Aurelio Fontana, Stephane Tempier itd.

Kolega iz redakcije svoje je prve “prave” biciklističke cipele kupio nakon što je u samo 6 mjeseci uspio razvaliti dva para klasičnih civilnih tenisica i kad je zbrojio da je sve zajedno u periodu od 2 godine "otišlo" 5 pari tenisica. Pinovi za flat pedala su bili pregrubi i džon se u kombinaciji s povremenim hodanjem, odnosno guranjem po grubom kamenju počeo raspadati. Igrom slučaja te prve cipele su bile baš Gaerne.

Odmah nakon kupnje usljedio je dosta veliki šok jer je džon bio puno tvrđi i cijela cipela puno neudobnija pa je kolega prvo pomislio da je kupio sasvim krive cipele. No nakon par vožnji stopalo se priviklo, cipela malo omekšala i ugodno se druženje nastavilo skoro dvije pune sezone. Te cipele su i dan danas u sasvim solidnom stanju i kolega ih nije bacio već ih čuva u rezervi za svaki slučaj. Obzirom vrlo često u njima dolazi u redakciju odlučili smo istražiti Gaerne liniju za 2018. godinu.

Za 2018. godinu Gaerne je osvježio liniju proizvoda pa ćemo ukratko proći kroz najzanimljivije modele za MTB, cestovne i touring vozače.

Gaerne G.Sincro Carbongaerne g sincro.jpg (254 KB)

Vrhunske Gaerne biciklističke cipele za MTB biciklizam. Ispitane i testirane od strane najboljih profesionalnih biciklista. Nova Gaerne potplata nudi najbolju tehnologiju, inovaciju i funkcionalnost. Struktura potplate od karbona čine potplat izdržljivijim, lakšim i tanjim. Gazni sloj dizajniran za bolju stabilnost i hvat cipele na pedalu. Dolazi u 4 različita dizajna.

Gaerne G. Rappagaerne g rappa.jpg (122 KB)

Ulazni model u svijet Gaerne MTB biciklističkih cipela. Nova Gaerne potplata posebno dizajnirana za MTB biciklizam pomoću "2Density" tehnologije. Struktura potplate u kombinaciji sa nylon i fiberglass materijalima čine ju izdržljivijom, lakšom i tanjom. gazni sloj dizajniran za bolju stabilnost i hvat cipele na pedalu. Dolazi u 2 različita dizajna.

Gaerne Tornado Carbongaerne g tornado.jpg (243 KB)

Gaerne Tornado Carbon idealna je cipela za vozače koji traže funkcionalnost i bogatstvo tehničkog sadržaja za utrke i treninge. Iznimno lagana cipela, s gornjištem izrađenim od Microfibre s laserski urezanim rupama i mrežastim umetcima za izvrsnu prozračnost. Dolazi u 2 različita dizajna za muškarce i poseban model prilagođen za žensko stopalo.

Gaerne Stilo+ Carbongaerne g carbon stilo.jpg (210 KB)

Garne Stilo + je savršena kombinacija između udobnosti i male mase (275 g). Gornjište izrađeno od Microfibre s laserski urezanim rupama i mrežastim umetcima jamči izvrsnu prozračnost. Cipela je izrađena s TSS (Tarsal Support System) tehnologijom da bi se osigurala savršena pozicija stopala unutar cipele i omogućio zaokruženiji i ekikasniji potisak pedale. "EPS Leight Weight Full Carbon Sole" potplat izrađen je u potpunosti od karbona, te jamči apsolutnu krutost i malu masu. Ultra tanki karbonski potplat smanjuje udaljenost između stopala i pedale, te na taj način omogućuje optimalni iznos snage. Dolazi u 2 različita dizajna. 

Gaerne Nemygaerne g nemy.jpg (159 KB)

Izdržljive MTB cipele s dvostrukim sustavom zatvaranja; vezice i Velcro čičak na vrhu cipele. SPD kompatibini Vibram potplat za odlično prianjanje prilikom bicikliranja i hodanja. Idealan izbor za rekreativne i touring bicikliste jer osim za bicikliranje pogodne i za hodanje. Mogu se koristiti sa i bez SPD blokeja.

Kompletnu ponudu Gaerne cipela pogledajte na ovom linku. U tijeku je sniženje s popustima do 45%! Za sva dodatna pitanja u vezi Gaerne asortimana kontaktirajte Keindl Sport na info@keindl-sport.hr ili na telefon 01 3877 448. Modeli su izloženi i mogu se pogledati u Keindl Sport trgovinama u Vitezićevoj ulici 1a ili Reljkovićeva ulica 2 u Zagrebu. 

Na vrh