objavio:
13. Studenog 2017.

Garmin Edge 1030

Garmin Edge 1030

Prvi susret s novim Gaminovim biciklističkim računalom imali smo na događanju pod nazivom 'Garmin Connected Bike Demo Day' gdje su novinarima predstavljeni novi Garminovi uređaji namijenjeni biciklistima.

To je ujedno bila prilika da dogovorimo testiranja noviteta, koje ćemo predstavljati kroz nadolazeće brojeve, a jedan od priželjkivanih je Edge 1030.

Radi se o vrhunskom biciklističkom računalu s unaprijeđenim navođenjem, praćenjem performansi i sigurnosnim funkcijama u vrlo laganom kućištu. Radi tako da koristi podatke s usluge Garmin Connect gdje ima pristup milijardama odvoženih kilometara te pomoću nove funkcije Trendline predlaže najbolje moguće rute na cesti ili izvan nje. Sve informacije odvijaju se na 3.5-inčnom kapacitivnom zaslonu, a može se upravljati u rukavicama i čak kad je mokar, pa neće biti osjetljiv na vremenske neprilike. Automatsko pozadinsko osvjetljenje prilagodit će svjetlinu trenutnim uvjetima i potrebama za određenom informacijom. Edge 1030 kompatibilan je s mnogim drugim uređajima poput Vector mjerača snage ili serijom Varia (radar, UT800 pametno svijetlo) što daje nove, neslućene mogućnosti uparivanja.

Novost su poboljšanja u navođenju i planiranju ruta. Pomoću 'Course Creator' funkcije kao kriterij u obzir ulazi i popularnost određene rute, a tu su i upozorenja o oštrim zavojima. Putne informacije dolaze u realnom vremenu – udaljenost, brzina, visina, nadolazeći usponi, točke interesa, pretraživanje adresa, vraćanje na rutu ako ste skrenuli s nje. Pametna povezivost omogućuje razmjenu poruka unutar grupe, pregledavanje i odgovaranje na propuštene pozive i tekstualne poruke. Ako se nađete u nevolji funkcije GroupTrack i LiveTrack dati će prijateljima i obitelji lociranje i praćenje vozača u stvarnom vremenu. Uz 1030 dolazi i najnovija verzija Strava live Segmenta, a moguća je nadogradnja na Strava Premium s pristupom svim sadržajima i mogućnostima usporedbe uspjeha s konkurencijom u stvarnom vremenu.

Trainingpeaks Connect IQ aplikacijom će vas voditi kroz treninge u stvarnom vremenu s ciljevima intenziteta i vremenskim intervalima. Nakon treninga pruža vam detaljnu analizu vožnje kao i mjerenje napretka prema vašim ciljevima. U sve to možete ukomponirati i trenutne planove svojih utrka kako bi vam Best Bike Split Race Sync aplikacija ukazala savršen plan snage (promjene težine, snage i vučne sile) za dan utrke.

Edge 1030 dolazi s novim ugradbenim nosačem, koji drži uređaj u ravnini s ručkama upravljača smanjujući mu profil. Uz trajanje baterije do 20 sati, ovisno o načinu korištenja, kompatibilan je s novim Garmin Charge integriranim priborom za punjenje i napajanje baterije u vožnji, što daje vozačima dodatnih 40 sati za završetak čak i najduže vožnje. Preporučena maloprodajna cijena uređaja iznosi 4.750,00 kn. Komplet uključuje vrhunski (premium) senzor otkucaja srca kao i senzore kadence i brzine, a dostupan je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 5.390,00 kn.

Photo: Biker

Na vrh