www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
08. Svibnja 2020.

Gravel 2020

Gravel 2020

Utrka gravel bicikala i noviteta ne prestaje i tako će biti dok se ne ispolira jedan model i svi ostali povuku njegove patente. Jedan od gravela koji trenutno dolazi do izražaja i doista odmiče ostalima u grupi je Specialized Diverge. Pisali smo i o zadnjem modelu koji je bio kod nas na testu, a ovo je njegov nasljednik, novi Specialized Diverge.

Još inovativniji, sa znatno promijenjenom geometrijom stupa uz poruku da je ovo trenutno najsposobniji gravel na svijetu.

ETSC5503.jpg (1.90 MB)

Kako Specialized Diverge ima neke patente koji fale na drugim brendovima, već dobro gazi u područje pobjednika, idemo vidjeti što je još novo. Prije svega, novi Diverge je bicikl koji je namijenjen jurnjavi po makadamu, jurnjavi po asfaltiranim podlogama i ako ste spretni i dobri na šumskim popeglanim brzim singlićima, onda vam ne treba ništa više od novog Diverge-a.

ETSC5509.jpg (1.37 MB)

FUTURE SHOCK 2 .0

Ovo vam je već poznata tehnologija ako pratite rigid okvire iz Specializeda. Otišli su još dalje, doradili i unaprijedili sistem suspenzije koji su obrnuli naopako. Zašto naopako? Zato jer ova suspenzija svoj prvi kontakt ostvaruje s vama, a ne s podlogom, jer se nalazi s gornje strane okvira i time ublažava udarce na ruke i ramena dok jurite po makadamu i kolotečinama koje stvaraju vibracije. Prilikom testiranja ovog sistema smo se ugodno iznenadili koliko je to dobro. Uglađeno i brzo reagira te vam omogućuje veću stabilnost i prianjanje prednjeg kotača na podlogu. Vilica je i dalje kruta i lagana zahvaljujući suspenziji koja se nalazi s gornje strane headtube-a ;).

ETSC8091.jpg (1.82 MB)

Duža gornja cijev okvira, offset vilice i općenito nešto opuštenija geometrija omogućuje da novi Diverge iva više stabilnosti i pravca prilikom brze vožnje te upravljivost koja će biti dostatna i za uske i zapete zavoje. Kako je prošli model stvarno pokazao odlične karakteristike u vožnji, tako će novi Diverge u tom smislu biti samo bolji ;).

ETSC5197.jpg (1.87 MB)

Od sada i deblje gume će stati u okvir novog Diverge-a. ETSC5528.jpg (1.77 MB)Pobrinuli su se da postoji više mjesta kako bi mogli ići i na neke mesnatije varijante gravel guma koje su trenutno dostupne. To nam se čini posebno korisno obzirom da nerijetko zaključimo da nam treba malo više zraka za udobnost ana grubljem terenu :).

ETSC5278.jpg (1.76 MB)

Već dobro poznati SWAT spremnik za sve što vam treba, smješten je u donju cijev okvira i time ste riješili manje-više sve probleme sa potrebnim prostorom. ETSC5501.jpg (1.66 MB)Na poklopac spremnika možete montirati i nosač bidona također.

ETSC5470.jpg (1.45 MB)

Novi Diverge će vas uz veću brzinu i više zabave odvesti tamo gdje još niste bili, pa ako ste u potrazi za rasnim gravel biciklom, znate što je na bubnju. Mi ćemo ubrzo dobiti jedan primjerak na test pa ćemo vas dodatno izvijestiti o svojim iskustvima ;)

ETSC7152.jpg (1.80 MB)

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh