www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
28. Siječnja 2020.

Hoka ONE ONE Speedgoat 4 GTX

Hoka ONE ONE Speedgoat 4 GTX

Ne nose bez razloga nadimak Karla Meltzera, rekordera na brojnim stomajlericama. Ako tražite tenisicu za vaš sljedeći ultramaraton, ne morate tražiti dalje od Speedgoat 4 GTX.

Sa poboljšanim vodootpornim gornjim dijelom i dodatno olakšanom pjenom, HOKA ONE ONE Speedgoat 4 zadržale su sve ono što volimo kod Speedgoat modela, a ponudile nam još brži odaziv pri trčanju te dodatnu prozračnost.2.jpg (291 KB)

WELCOME TO HOKA WORLD

Moj prvi dodir s Hokicama bio je prije par godina na Madeira trailu gdje je tada već dosta ekipe trčalo u njima. Podsjećale su me na ortopedske cipele-ljuljalice, a samo sam gledala hoće li se netko pored mene "srušiti" s njih ;-). Godinama poslije, vrag mi nije dao mira suditi o nečemu što nisam probala, a slučajni odabir pao je upravo na SPEEDGOAT model. Od tada, nema mi udobnijih i potfutranijih tenisica, a broj Hokica na mojoj polici polako raste. I taman kad sam pomislila da mi treba i neka "zimska" varijanta, na test su nam stigle Hoka One One Speedgoat 4 GTX.3.jpg (315 KB)

UDOBNOST PRIJE SVEGA

Zamislite onaj osjećaj pronalaska savršenih cipela koje kao da su izlivene po stopalu. E pa Hokice će vam priuštiti upravo taj. Taman dovoljno mjesta za petu koliko treba da se ona ne miče, sredina stopala osigurava usko i dobro zaključano stopalo, a da nožni prsti imaju dovoljno prostora za mahanje i nakon puno kilometara. Novi model Speedgoat 4 GTX naime ima širi prednji dio u odnosu na prethodnike, na čemu će vam naotekli nožni prstići biti itekako zahvalni. Također, za prstiće radi i dodatno ojačanje prednjeg dijela te potplat i uložak (od 26 mm odozdo) koji pružaju odličnu zaštitu od udaraca kamenja. Kao i moje ostale Hokice, ovaj se model pokazao kao izuzetno udoban. No bez obzira na ojastučenje, dok trčite i dalje osjetite teren ispod.4.jpg (371 KB)

PRVI KORACI

Moje nove Speedgoat 4 GTX prve su korake napravile u gradskim parkovima i pokazale su se nevjerojatno udobne po tvrdim podlogama. Možda je grijeh trošiti ovako moćne tenisice na asfalt i ravne terene gdje je teško osjetiti njihov puni potencijal, no tu su već položile 2 najvažnija zimska testa: brojne lokvice kao ni prvi snijeg nisu prodrli unutra, a na minus temperaturama u njima mi je bilo toplo.5.jpg (427 KB)

VODOOTPORNA MEMBRANA

GORE-TEX membrana izravno je spojena na gornji dio što je dodatno smanjilo težinu tenisice, čime je dobiveno na prozračnosti zbog čega će vam stopala ostati suha bez obzira na znojenje. Iako često gore-tex verzija istog modela učini tenisicu krućom i ne tako udobnom, u Speedgoat 4 GTX uživat ćete jednako kao i u ljetnom modelu.

Dodatno, konstrukcija jezika sprječava ulazak vode, snijega i leda u tenisicu.6.jpg (325 KB)

APSORBIRA SVE POD SOBOM

Speedgoat 4 GTX ima isti potplat kao i klasičan Speedgoat 4 model, a koji se odlikuje odličnim ojastučenjem te apsorbira utjecaj većine onoga što se može naći pod njim. Sami materijal je inače lakši od prethodnih verzija, a nakon učinjenih kilometara za sada nema znakova trošenja. Vibramov Megagrip koji već na prvi pogled zove na neki trening po mokrom, doprinosi sjajnoj trakciji koji s novim 5-milimetarskim "stepenastim" višesmjernim ušicama odlično prianja na mekom terenu poput snijega.Naslovna.jpg (450 KB)

NAMJENA

Iako su dizajnirane za sve vrste terena, vaše HOKA ONE ONE Speedgoat 4 GTX ipak će biti najsretnije na tehnički zahtjevnijim terenima, te na strmim, stjenovitim i blatnjavim stazama.  Stoga, ne dajte im da pate, dajte im što traže ;-)!

 

Tekst: Tea Đurek

Na vrh