www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
07. Veljače 2020.

Istria300 Kickoff - Ride your Limits

Istria300 Kickoff - Ride your Limits
3 fotografija

Nedavno smo imali priliku biti gosti jednog lijepog eventa... više kao svojevrsni preludij onome što slijedi iduće godine.istria3003.jpg (294 KB)

Kickoff event Istria300 održao se u Poreču u Diamant Hotelu Valamar gdje smo se našli i mi Biker-i koji smo došli na poziv organizatora na prezentaciju utrke koja će rekreativcima na cestovnjacima biti novi izazov. Ono što će svakako biti izazov za pojedince je 300 kilometarska dionica koju će samo neki završiti. Ovu međunarodnu biciklističku manifestaciju organiziraju Vladimir Miholjević, bivši hrvatski biciklist i Julius Rupitsch, organizator prestižne brdske utrke Großglockner Berglauf u Austriji. Miholjević je domaćoj publici poznat i kao organizator utrke Tour of Croatia od 2015. do 2018. godine, dok je ove godine organizirao utrku CroRace koja je također okupila poznata imena svjetske biciklističke scene.istria3005.jpg (140 KB)

Svi natjecatelji kreću u isto vrijeme, a očekuje ih se tisuću na startu. Nakon određenih kilometara morat će odlučiti koju udaljenost će prevaliti. Oni najizdržljiviji ostaju do kraja i odabiru 300 kilometara, za koje, ako prijeđu, mogu staviti recku na remen. Bucket list, to će biti 300ka, a onaj tko za nju bude spreman, proći će Istrom kroz mjesta koja možda nikad nije vidio, tjerat će psihu i tijelo do krajnjih granica. Ovako se možda na prvu ne čini toliko ekstremno, ali sve će biti jasno nakon prvih sto kilometara. istria3002.jpg (266 KB)U sklopu prezentacije, organizatori su nas izvukli iz zone komfora i poveli na jednu vožnjicu od 50 kilometara i 900tinjak visinske. Iako prekrasna vožnja, nekima nije bila lagana, ali kad smo došli do odredišta gdje smo napravili odmor uz druženje, sve je dobilo smisao. Vladimir Miholjević kao  jedan od organizatora, opisao je ovaj event kao veliko bike događanje za svakog tko ima volje i želje za cestovno natjecanje pa makar na mtb biciklu sa cestovnim gumama. Obzirom da smo dobro upoznati sa Miholjeovićevim radom i što je sve napravio za cestovni biciklizam u Hrvatskoj posljednjih godina, sa velikim očekivanjem ćemo pratiti razvoj te posjetiti Istria300. Ne mislimo biti laka publika, ali to su standardi koje nam je dosadašnjih godina postavio sam Vladimir kroz organizaciju Tour Of Croatia odnosno Cro Race-a gdje je pokazao kako se to radi. Valamar Riviera kao jedan od glavnih partnera ovog eventa će ugostiti natjecatelje u svojim hotelima u Poreču te će se pobrinuti da smo siti i spremni za start na dan utrke. Svaki rekreativac će taj dan biti u gomili suparnika ili rivala, pa tako i mi. U sklopu eventa koji će trajati tri dana bit će i velika expo zona u kojoj će se moći vidjeti aktualna ponuda pojedinih izlagača.

istria3001.jpg (290 KB)

Kako Vladimir kaže, “želimo više od same utrke”. Za prijavu je potrebno otići na Istria300.com, ali valja napomenuti da je broj natjecatelja ograničen, pa vam savjetujemo da ne čekate zadnji čas. Cijene prijava ovise o tome što želite u start paketu pored standardnog, jer možete odabrati i službeni dres u sklopu startnine što će utjecati na cijenu. U sklopu kompletnog događanja će biti i razna predavnja o prehrani, treniranju i slične teme koje bi vas mogle zanimati, pa se svakako informirajte o terminima predavanja jer na njih ste ostvarili pravo kupnjom startnine. Također možemo s vama podijeliti i da će Biker organizirati svojevrsni trening kamp u razdoblju od 3-5.04. u Poreču, a detalje ćemo prezentirati uskoro, ali naglasak će svakako biti na odličnom druženju, lijepim vožnjama i predavanjima te treningu za jednu takvu utrku. Mi smo uvijek za dobru zabavu prvo, onda napor i natjecanje, tako da bi se svi koje zanima mogli uklopiti. Istria300 (1).jpg (1.35 MB)

Ono što bismo napomenuli je da će broj mjesta za trening kamp biti ove godine limitiran stoga tko bude zainteresiran, svakako savjetujemo da se požuri s prijavom. Pratite nas i bit ćete pravodobno obaviješteni kad otvorimo prijave. Službeni partner Istria300, svjetski je poznata biciklistička ekipa koja broji čak 29 pobjeda samo ove godine - Israel Cycling Academy iz Tel Aviva. Osim što su globalno priznati zbog sportskih rezultata, istaknuti su u svijetu biciklizma i zbog velikog broja članova pripadnika različitih nacionalnosti čime su pridobili podršku stotine tisuća fanova iz brojnih zemalja, uključujući i iz Hrvatske. Francuski časopis Cyclisme ih je, u nedavno objavljenoj reportaži s naslovnice, opisao kao ekipu „United Colors of Israel Cycling Academy“.

Imate odličnu konfiguraciju staza, prekrasno more i odličnu klimu i zato smo ponosan partner manifestacije. No posebno se veselimo boravku u Istri te izvrsnom tretmanu u Valamar Diamant Hotelu kao temelju odlaska na trening kamp u Israel. U uspjeh projekta vjerujemo jednako kao i organizator s obzirom na prelijepu destinaciju, odličnu uslugu i organizacijske reference u koje smo se uvjerili u četiri nastupa na Touru of Croatia i ovogodišnjem CRO Raceu“, izjavio je Kjell Carlström, direktor ekipe Israel Cycling Academy.

Istria300.jpg (1.19 MB)

Ono što će obilježiti Istriu300 ovako iz prvih dojmova je svakako vrhunska organizacija, prekrasni pejsaži, mnoštvo istomišljenika i veliki izazov koji se sprema za svakog tko je platio startninu. A kao što smo rekli, za većinu će to na neki način biti i otkrivanje Istre jer ćete proći mjestima koja nećete zaboraviti. Ono što je sada važno je da trenirate i da se pripremite, vrijeme brzo prolazi, a 10ti mjesec će biti tu za čas. Jedva čekamo!

Photo: Biker

Na vrh