objavio:
08. Listopada 2017.

Liović nepobjediv i na Enduro Zagreb 2017

Liović nepobjediv i na Enduro Zagreb 2017

U nedjelju 8. listopada, na sljemenskim obroncima, nadomak Markuševca, održana je druga po redu zagrebačka enduro biciklistička utrka Enduro Zagreb 2017.

Enduro utrke, u ovoj disciplini koja u doslovnom prijevodu znači izdržljivos, a kombinira uphill i downhill vožnju, već se godinama održavaju u cijelom svijetu, a odnedavno se domaći entuzijasti mogu natjecati i u hrvatskom kupu. Jedna od utrka kupa održala se ovu nedjelju na Markuševcu, na drugoj zagrebačkoj enduro zoni, koju je, uz onu glavnu koja spaja vrh Sljemena i grad Zagreb, pripremao biciklistički klub Opušteno, ujedno i organizator ovogodišnje utrke Enduro Zagreb 2017.

Nekoliko novih staza isprobali su uzbuđeni natjecatelji, koji su na ukupno četiri etape utrke odvozili čak 34 kilometra, dok su atraktivni prizori njihove brze vožnje oduševili sve posjetitelje. U ukupnom poretku markuševečke utrke prvi je bio Frano Liović (BK Stina), ispred Ivana Brajkovića i Slavena Bobana (oba BK Opušteno). Lioviću koji je pobjedom na Sljemenu nastavio dominaciju na domaćim natjecanjima, ali i svim ovogodišnjim pobjednicima, nagrade je na kraju uručila predstavnica gradonačelnika grada Zagreba, gđa Darinka Jug.

Valja istaknuti i to da je novim enduro zonama dodatno obogaćena zagrebačka ponuda biciklističkih staza, a Sljeme je postalo oaza svih zaljubljenika u adrenalin i biciklizam.

Photo: Organizator

                                                                                             

Na vrh