www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
30. Kolovoza 2020.

Lov na bicikle u spremištima, provale sve češće

Lov na bicikle u spremištima, provale sve češće

Spremišta su glavna meta?

U zadnje vrijeme se bilježi sve veća aktivnost istih pa uslijed toga je potrebno da i mi, vlasnici istih, budemo oprezniji prema svojim biciklima, kako ne bi postali još jedan ukradeni bicikl. Iz spremišta u zgradama se nemilosrdno kradu bicikli svaki dan i to je postalo slično lutriji samo su šanse za dobitnim listićem puno veće kad je u pitanju bicikl. Svaki dan se pitamo da li je naš bicikl tamo gdje smo ga ostavili i ako nismo spremni na mogući ishod, bolje da ga tamo i ne držimo. 14433-140412816211.jpg (683 KB)Sve se svodi na to koliko ste spremni zaštiti svoj bicikl, svakako će najskuplji lokot biti bolja zaštita, ali sve se svodi na izglede, biciklokradica će ukrasti najranjiviji primjerak koji nešto vrijedi. Dakle, ulaganjem u kvalitetne i skuplje lokote povećavate si izglede da lopov zaobiđe vaš bicikl i ukrade onaj manje štićen. 154013_00_d.jpg (53 KB)Zvuči nepošteno prema drugima, ali na žalost je tako. Ono što smo kroz razne priče i slučajeve naučili je da je potrebno osigurati bicikl sa kvalitetnim lokotom u samom spremištu. Po mogućnosti vezati više bicikala zajedno ako već nemate fiksne točke na zidu na koje možete fiksirati bicikl lokotom. Video nadzor u spremištima se nije pokazao toliko djelotvoran jer svjedočimo čestim snimkama gdje biciklokradice s kapuljačama operiraju po spremištima i bicikli nestaju. Capture-1.JPG (46 KB)Svakako će biciklokradica ući u manje štićeno spremište prije nego li u ono s videonadzorom, ali nama to ne umanjuhe strah od toga da naš bicikl nestane. Skuplje bicikle uopće ne držimo u spremištima jer ih ne smatramo sigurnima, ali one koje koristimo za odlaske na posao, to su obično bicikli koji su u spremištu, nisu toliko atraktivni, ali nerijetko su meta. lokot-bordo-lite-mini-6055-60-movistar-abus-78062-_5c7fcf621a499.jpg (71 KB)Dakle, bicikl svakako u spremištu mora biti pod lokotom pa čak i na sat vremena. Kod nas su nedavno u zgradi u jutarnjim satima, kada je prometa u zgradi dosta, ukrali iz spremišta bicikl koji je bio najbliže vratima i nije bio vezan.
Ono što napominjemo i opet ćemo, potrebno je imati kvalitetan lokot za zaštitu bicikla, takvi lokoti se kreću od 300tinjak kuna pa na dalje i pružaju solidan level zaštite. Predlažemo da povežete dva bicikla u spremištištu jer ove biciklokradice rade na način da ukradeni bicikl voze nakon što ga izvedu iz spremišta, a dva vezana bicikla neće moći voziti. Isto tako, micanje sjedala s bicikla ili nošenje prednjeg kotača u stan nije loša ideja ako je to na vašem biciklu praktično napraviti. Na žalost većina gradskih bicikala koji su u spremištu obično nisu napravljeni da se jednostavno rastavljaju.
Ono što bi bilo idealno u spremištima je postavljanje zvučnog alarma koji štiti prostor, jer ni jedan kradljivac ne voli biti viđen i primjećen u stvarnom vremenu i kad krene buka od alarma, većina ih neće nastaviti dalje u svom naumu. Nadmudrivanje ide jako daleko sa istima, ali na kraju se uvijek vraćamo na to koji su nam izgledi, a izgledi su uvijek veći ukoliko je vaš bicikl dodatno osiguran umjesto da samo spava u spremištu i nema dodatnu zaštitu.
VP-Q50_W197.jpg (61 KB)Skidanje pedala je također dodatna zaštita. Postoje sistemi koji se koriste za testne bicikle na kojima imate adapter na kurblama u koji se uštekavaju pedale, te pedale nosite doma kad ostavite bicikl i ujutro kad ga uzimate, uštekate pedale i bicikl je spreman za vožnju. Dakle, ideja je da bicikl onesposobite za vožnju, a da vama bude jednostavno prije korištenja vratiti ga u vozno stanje.
Sve su to stvari koje će vam dodatno osigurati bicikl. Razmislite malo što bi mogli napraviti, ali vodite računa da su krađe bicikala aktulanije nego inače i da obratite pažnju na to kako čuvate bicikle. Mješanje bicikala u spremištu je također dobra ideja, tako će svi bicikli proći dobra i loša mjesta u spremištu, a onaj lopov koji prati pozicije bicikala, neće znati kad je primjerak na kojeg vreba, na njemu prikladnom mjestu za krađu. Čuvajte svoje bicikle!

 

Na vrh