objavio:
09. Listopada 2017.

Nove Look MTB pedale - X-Track

Nove Look MTB pedale - X-Track

Nove Look X-Track pedale "otkrivene" su danas u Frejus-u u Francuskoj u sklopu Roc d`Azura.

Nove Look pedale dostupne su u četiri izvedbe, odnosno u X-Track, X-Track Race, X-Track Race Carbon i X-Track Race Carbon Ti varijanti! Sve varijante namijenjene su XC vozačima, a Biker redakciji su u ruke "pala" dva od prethodno navedena četiri modela.

Iako namijenjen Cross-country vozačima, Look nije zanemario niti ljubitelje Enduro i Trail vožnje obzirom se i te discipline "provlače" kroz njihova dva modela, X-Track Rage i X-Track Rage Plus. Međutim, dva modela koja će već danas biti na našim kurblama su X-Track i X-Track race. Prvi je model koji bi se dalo usporediti sa Shimano ulaznim M520 modelom na kojem je velik broj rekreativaca i započeo svoje spd avanture. Neki od njih su im ostali vjerni, a neki su se odlučili na "jače", odnosno ozbiljnije i lakše modele. Inače, iz pouzdanih izvora saznajemo kako će Look upravo u ovom modelu biti neznatno skuplji.

Ako ih uspoređujemo, na prvi pogled i prema specifikacijama, možemo reći da su tu negdje, iako se čini da Look prednjači u kvaliteti gazne površine koja je kvalitetnije obrađena i koja nudi bolji grip za cipelu. Međutim, ovoga puta nećemo uspoređivati jer bi u praksi moglo doći do odstupanja koja ćemo moći prezentirati tek nakon prvih testova s kojima smo već započeli. Jedno je jasno, Look je novim modelima napravio značajan istup i u ovom se segmentu upustio u ravnopravnu tržišnu borbu sa konkurencijom.

Race model je osjetno lakši i preciznije izrađen te nešto veći od slabijeg modela. Samim time model se može pohvaliti i  većom gaznom površinom. Za nešto veći budžet ovdje ćete tako dobiti model koji je rame uz rame s nekim poznatijim, ali i puno skupljim proizvođačima. Predviđa se da bi Race model trebao ući u "Best Buy" kategoriju. U svakom slučaju, kvaliteta kod oba Look modela je na prvi pogled na visokoj razini i posebno nas veseli veća gazna površina u odnosu na ostale proizvođače, ali i bolji grip između cipele i pedale koji bi trebao biti neupitan.

Intuitivno i brzo ukapčanje je uvedeno kroz look-ov sistem. I jedan i drugi model nude podešavanje čvrstoće prihvata cipele, odnosno snage koja je potrebna za iskapčanje. X-track je kako smo primjetili među ozbiljnim natjecateljima (op.a. Samuel GAZE - U23 svjetski prvak, Maxime MAROTTE - prvak Francuske i 3. u poretku Svjetskog XC Kupa, Simon ADREASSEN - višestruki juniorski prvak svijeta, Christoph SAUSER - višestruki pobjednik Absa Cape Epic utrke itd.) već postao hit i sve ukazuje na brzi rast popularnosti na MTB sceni.

O težini i ostalim tehnikalijama oglasiti ćemo se vrlo skoro jer testiranja u Bikeru su već započela. Također, valja napomenuti da su "cleat"-ovi kompatibilni s ostalim brendovima u ovom segmentu, tako da nećete morati skidati stare sa cipela osim ako nisu "pojedeni". Look pedale će uskoro biti dostupne u Keindl Sportu trgovini!

Photo: Biker

Na vrh