objavio:
03. Listopada 2017.

Održan Garmin Connected Bike Demo Day

Održan Garmin Connected Bike Demo Day

Biker je na kraju proteklog tjedna prisustvovao prezentaciji novih Garmin proizvoda!

Jedan od najpoznatijih svjetskih brendova koji je itekako prisutan i u Lijepoj našoj, popularni Garmin, proteklog je petka u suradnji sa svojim partnerima upriličio predstavljanje svojih biciklističkih proizvoda, odnosno uređaja za praćenje performansi i uređaja za sigurnost u prometu.

Naime, Garmin Hrvatska je u suradnji sa tvrtkom Keindl Sport, koji su bili zaduženi za povezivanje električnih Cube i cestovnih Ridley, Look i Cube bicikala i Garmin opreme, organizirao event na koje smo iz prve ruke mogli vidjeti, a kasnije i testirati njihove novitete. Biker je mogao primjetiti kako većina prisutnih nije skrivala svoje oduševljenje sa izloženim proizvodima, a prisutnima su "sline curile" i zbog poslužene hrane i piće.

Naravno, niti mi nismo mogli odoljeti testiranju novih proizvoda, ali i razmjeni iskustava sa okupljenima među kojima su se pojavile i poznata lica iz svijeta biciklizma. Društvo nam je tako pravio jedan od naših cestovnih profesionalaca, Robert Kišerlovski koji i sam koristi Garmin proizvode. O Garminovim uređajima i njihovim mogućnostima prisutnima je govorio Garmin ambasador Ivan Milun.

Biker će upravo zahvaljujući Garminu u narednom razdoblju u realnim uvjetima testirati nekoliko njihovih proizvoda, prije svega liniju pametnih uređaja Varia, redizajnirani mjerač snage Vector 3/3S, Virb 360 kameru, ali i Garmin Edge 1030 GPS. Međutim, dok čekate naše testove predstavljamo jedan po jedan proizvod! Dame i gospodo, danas je na redu Garmin Edge 1030 - ultimativni GPS, tj. biciklističko računalo s unaprijeđenim navođenjem performansama i funkcijama sigurnosti.

Garmin Edge 1030, vrhunsko biciklističko računalo upotpunjeno unaprijeđenim navođenjem, praćenjem performansi i sigurnosnim funkcijama u laganom kućištu. Koristeći podatke milijardi kilometara vožnje s usluge Garmin Connect™, nova funkcija Trendline™ popularne rute pruža vam odabir najboljih ruta na cesti i izvan nje, omogućujući vam opušteniju vožnju. Bez obzira odaberete li staze ili ulice, učitana rutabilna Garmin biciklistička karta s upozorenjima na nadolazeće oštre zavoje bit će vam od velike pomoći.

3,5-inčni kapacitivni dodirni zaslon visoke rezolucije uređaja Edge 1030 predviđen je za rad u rukavicama, čak i kad je mokar, što ga čini savršenim za vožnju u svim vremenskim uvjetima. Senzori za ambijentalno osvjetljenje automatski prilagođavaju svjetlinu zaslona čineći ključne metrike treninga i napredne alate za praćenje performansi dostupnijima nego ikad.

 

Bez obzira natječete li se, putujete na posao ili tražite avanturu, pronašli smo način za bolju vožnju za sve bicikliste s najnovijim uređajem tvrtke Garmin - Edge 1030” rekao je Dan Bartel, Garmin potpredsjednik globalne prodaje. “Ovo inovativno GPS biciklističko računalo je kompatibilno s našom paletom biciklističkih uređaja, uključujući novi Vector™ 3 i 3S mjerač snage, kao i s  Varia™ linijom proizvoda za sigurnost biciklista poput Varia biciklističkog radara i Varia UT800 pametnog prednjeg svjetla. To znači da biciklisti mogu voziti brže, dalje i češće zahvaljujući najnaprednijim, intuitivnim i motivirajućim podacima o vožnji do sada.

Osluškujući potrebe biciklista napravljena su poboljšanja u navođenju i planiranju ruta na uređaju Edge 1030. Nove Trendline popularne rute koriste podatke s Garmin Connect usluge s milijardi prijeđenih ruta, kako bi se biciklistima pružile najbolje ceste, planinski ili šljunčani putovi. Uporabom usavršene funkcije Course Creator na usluzi Garmin Connect možete stvoriti još više prilagođenih biciklističkih ruta temeljem podataka o popularnosti.

Garmin biciklistička karta na uređaju Edge 1030 uključuje rutabilno navođenje i nova upozorenja koja vas obavještavaju o nadolazećim oštrim zavojima. Tako ćete tijekom vožnje primati informacije o usponu, vidjeti točke interesa, a moći ćete i pretraživati adrese – izravno na zaslonu uređaja. Unošenjem udaljenosti i startne pozicije Edge 1030 će vam ponuditi i vratit će vas na rutu ukoliko ste skrenuli s nje. Ugrađeni GPS, GLONASS i visinomjer pružaju točne podatke o vožnji kako biste znali koliko daleko, brzo i visoko vozite.

 

Zahvaljujući funkcijama pametne povezivosti uređaja Edge 1030 nećete morati posezati za svojim telefonom. Nova funkcija razmjene poruka među biciklistima[i] omogućuje vam slanje unaprijed napisanih poruka izravno s vašeg Edge 1030 uređaja drugim vozačima (putem Edge 1030 uređaja). Sada možete pregledavati i odgovarati na propuštene pozive ili tekstne poruke[ii] s unaprijed napisanim odgovorima. Ugrađena funkcija Prepoznavanje nezgode[iii] automatski će poslati lokaciju biciklista na hitne kontakte ukoliko se nađu u nezgodi, dok GroupTrack[iv] i LiveTrack[v] omogućuju prijateljima, obitelji i drugim biciklistima praćenje lokacije vozača u stvarnom vremenu.

Edge 1030 dolazi s najnovijom verzijom Strava Live Segmenata, s više konkurencije i boljim segmentima. Ukoliko napravite nadogradnju na Strava Premium dobit ćete pristup svim sadržajima od utrka u stvarnom vremenu s vašim osobnim rekordom do najpopularnijih obližnjih segmenata. Možete označiti svoje omiljene Strava segmente, a tijekom vožnje ćete dobiti upozorenje o   nadolazećim segmentima kada se približite njihovom početku. Potom ćete dobiti sekundu po sekundu usporedbe uspjeha u stvarnom vremenu s vašim najbitnijim konkurentima, te ćete se natjecati protiv njihovih stvarnih brzina - ne samo njihovog prosjeka. Nova funkcija Istraživanje Segmenta omogućuje vam pregled popularnih segmenata i označavanje segmenata oko vas izravno na vašem Edge-u. S učitanom novom Strava Routes Connect IQ aplikacijom, označene rute se mogu bežično sinkronizirati s Edge-a 1030 što vam omogućuje istovremeno navođenje i natjecanje na vašim omiljenim Strava segmentima[vi].

Edge 1030 dolazi s novom Trainingpeaks Connect IQ aplikacijom koja svakodnevno dodaje vježbe. Aplikacija vas vodi kroz trening u stvarnom vremenu - zajedno s ciljevima intenziteta i vremenskim intervalima. Nakon vježbanja, sinkronizacija s TrainingPeaks uslugom pružiti će vam detaljnu analizu vaše vožnje, kao i mogućnost mjerenja napretka prema vašim ciljevima.

Povezivanjem Best Bike Split Race Sync aplikacije s Edge 1030 uređajem možete imati pristup svojim trenutnim planovima utrka. Best Bike Split ukazuje kako promjene težine, snage i vučne sile bicikla utječu na ciljno vrijeme utrke, stvarajući tako savršen plan snage za dan utrke.

Edge 1030 dolazi s novim ugradbenim nosačem, koji drži uređaj u ravnini s ručkama upravljača smanjujući mu profil. Uz trajanje baterije do 20 sati[vii], Edge 1030 je kompatibilan s novim Garmin Charge™ integriranim priborom za punjenje i napajanje baterije u vožnji, što daje vozačima dodatnih 40 sati za završetak čak i najduže vožnje. Preporučena maloprodajna cijena uređaja Edge 1030 iznosi 4.750,00 kn. Komplet uključuje vrhunski (premium) senzor otkucaja srca kao i senzore kadence i brzine, dostupan je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 5.390,00 kn.


Photo: Biker / Garmin


[i] Kada je uparen s kompatibilnim pametnim telefonom; Pogledajte Garmin.com/ble

[ii] Dostupno samo za Android™

[iii] Kada je uparen s kompatibilnim pametnim telefonom; Primarno je namijenjen za cestovni biciklizam

[iv] Kada je uparen s kompatibilnim pametnim telefonom; Funkcija GroupTrack može pratiti do 50 biciklista

[v] Kada je uparen s kompatibilnim pametnim telefonom; Pogledajte Garmin.com/ble

[vi] Potreban je Strava Premium račun. Kupovinom uređaja Edge 1030 dobivate 60-dnevno besplatno probno razdoblje za uslugu Strava Premium.

[vii] Trajanje baterije ovisi o načinu uporabe

 

Na vrh