objavio:
24. Studenog 2017.

Orbea MX (2018) - vrlo ozbiljna zabava!

Orbea MX (2018) - vrlo ozbiljna zabava!
5 fotografija

Španjolska pokrajina Baskija svjetski je poznata po svojoj gastronomskoj i turističkoj ponudi. Međutim, vjerojatno niste znali da upravo iz Baskije, točnije grada Mallabia dolaze i Orbea bicikli koji svoju tradiciju vuku još od 1930-tih godina prošlog stoljeća.

 

Ovoga puta predstavljamo Orbea MX MTB modele s 29” kotačima koji su namjenjeni prije svega rekreativnim vozačima. Radi se o modelima koji odskaču od svoje konkurencije po dvije jako bitne stvari: fantastično niskoj cijeni, odnosno value for money, ali i doživotnoj garanciji na okvir.

DSCF3740.jpg (60 KB)

Cijena je isto tako jako bitna i u ovom slučaju iznenađujuće dobra jer već ulazni model dolazi sa Shimano hidrauličnim kočnicama i komplet Shimano opremom. Okvir je izrađen od AL6061 aluminijske legure koja je poznata po svojoj čvrstoći i reaktivnosti pa Orbea MX ima jako širok spektar primjene. Geometrija je pažljivo složena tako da imamo visok prednji kraj i kratku gornju cijev pa se vozač nalazi u jako udobnom i relaksiranom položaju. Volan je širine 720 mm pa se Orbea MX odlično snalazi i na nešto ozbiljnijem off-road terenu. Bužiri su interno provedeni, ležajevi pogona i volana su zatvoreni tako da Orbea MX odlično podnosi veliku kilometražu uz minimalno održavanje. DSCF3766.jpg (69 KB)U slučaju da se uslijed normalne upotrebe i dogodi problem, poput napuknuća okvira, tu je doživotna garancija na okvir. Što to znači? To znači da ako se okvir slomi ili napukne Orbea popravlja ili šalje novi okvir u svom trošku. Potrebno je samo registrirati bicikl na Orbeinoj internet stranici. Orbea MX linija podjeljena je u 6 modela. Ulazni model ima oznaku MX50, a najjači model zove se MX MAX. Svi modeli dostupni su u 5 različitih kombinacija boja, a razlikuju se u razini opreme. Model MX 50 tako dolazi opremljen sa Shimano hidrauličnim kočnicama i komplet Shimano opremom, dok MX MAX spada u jako ozbiljan bicikl opremljen Rock Shox zračnom vilicom i novom Shimano SLX M7000 grupom. mx3.png (2.96 MB)Photo: Orbea

Na vrh