www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
03. Ožujka 2020.

PAKOŠTANE TRAIL 2020

PAKOŠTANE TRAIL 2020

SLATKO SLANA AVANTURA ČIŠĆA NEGO IKAD

Prvi put će na nekoj hrvatskoj trail utrci sudionici moći sudjelovati i u ploggingu – trčanju uz sakupljanje smeća

Dalmatinsko mjesto Pakoštane, smješteno između parka prirode Vransko jezero i mora ukrašenog razigranim arhipelagom otočića, zadnjeg će vikenda u ožujku biti domaćin trećeg izdanja dm eko Pakoštane traila. Utrka koja se od mnoštva sličnih izdvojila po odličnoj organizaciji, iznimnom trudu i gostoprimstvu domaćina i raznolikoj stazi koja povezuje jezero i more, ove godine uvodi još jednu novost u svijet domaćeg traila. Prvi će se put u Hrvatskoj sudionici moći odlučiti za novu disciplinu koja postaje sve popularnija u svijetu – plogging.1.jpg (444 KB)

Plogging je kombinacija trčanja i sakupljanja smeća, a koja među ekološki osviještenim rekreativcima i sportašima diljem svijeta postaje sve popularnija disciplina. Plogging je utemeljio šveđanin Erik Ahlström, a naziv dolazi iz kombinacije švedske riječi "plokka upp" - sakupljati i univerzalnog pojma "jogging" - trčati.3.jpg (318 KB) Partner Pakoštane traila, tvrtka dm, osigurat će dovoljnu količinu vreća za smeće i rukavica za sve koji se priključe "lovu na otpad", a za ploggere su osigurane posebne nagrade. U svakom slučaju, plogging je bez sumnje društveno korisna disciplina, a staze i terene na kojima se održava ostavlja čišćim i uređenijim nego li su bili prije. 

Plogging na dm eko Pakoštane trailu neće imati posebnu stazu, već će svaki sudionik u prijavi na utrku moći izabrati tu opciju sudjelovanja. Postignuto vrijeme i rezultat ploggera bit će upisani u normalne rezultatske liste, ali će za njih biti osigurane posebne nagrade.5.jpg (405 KB)

I ove godine na dm eko Pakoštane trailu trčat će se u dvije dužinske kategorije. Obje staze, kraća Slatka od 11km i duža, Slana od 24km, prolaze najljepšim dijelovima pakoštanskoga kraja nudeći pravu raznolikost trkačkog iskustva: od utabanih zemljanih staza, obalnih puteljaka, mekanih šumskih puteva do kratkog, ali izazovnog krševitog grebena.7.jpg (455 KB) Staze su idealne za klasične trkače koji žele iskusiti pravi trail doživljaj, ali i za trail trkače koji (napokon) žele uživati na brzoj i sigurnoj stazi.

Trasa utrke velikim dijelom koristi mrežu pješačkih staza, uređenih i označenih u sklopu projekta Slatko-slana avantura, koji povezuje vrhunske prirodne i kulturne atrakcije u jedinstvenu pustolovnu cjelinu.9.jpg (431 KB)

Naravno, neizostavni dio programa je i najslađa, dječja utrka – dm Mali trk, koja će najuzbuđenije i najsrčanije trkače provesti kamenim kalama stare pakoštanske gradske jezgre.

Gostoljubivi domaćini žele se pobrinuti da Pakoštane trail bude više od utrke: zato za natjecatelje osim Slatko-slane avanture i Slatko-slane spize, u nedjelju, dan nakon utrke, organiziraju i Slatko-slanu kulturnu turu – posjet otoku Vrgadi, neotkrivenom biseru pakoštanskog arhipelaga.16.jpg (509 KB)

Start obje utrke je u samom središtu Pakoštana u subotu, 28.3.2020.u 10:00 sati, a prijaviti se može preko stotinka.hr portala. Start dječjeg dm Malog trka je u 10:20, a prijave se primaju od 8:00 do starta utrke na licu mjesta. Izlet  brodom na Vrgadu organiziran je u nedjelju, 29.03.2019. od 9:00-13:00 sati.

 

 

Više informacija i prijava na www.pakostanetrail.com

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh