objavio:
12. Listopada 2017.

Pro condor

Pro condor

Neki dan nam je u redakciju došla kutija puna proizvoda od vodeće tvrtke na svijetu kad su u pitanju dijelovi - Shimano.

Među ostalim artiklima kao što su pumpe i hidraulične kočnice koje su već na Biker hard testu, našlo se i Pro Condor sjedalo. Radi se o midrange sjedalu sa cromolly railovima koje dolazi u tri veličine! Sjedalo od 142mm veličine teško je 253 grama. U odnosu na druge proizvođače ovo je sjedalo za ozbiljnije rekreativce pa je dosta tvrđe od sličnih modela drugih proizvođača. Središnja rupa na sjedalu uvelike pak olakšava pritisak na nezgodnim mjestima.

U početku vožnje sjedalo se činilo izrazito kruto, tim više što su railovi dosta tvrdi i onoi koji nisu navikli na to, odnosno oni koji obično koriste nešto mekša sjedala, mogli bi imati problema. Međutim, nakon par vožnji i stotitinjak kilometara na njemu, kad se sve malo opustilo i formiralo, sjedalo je postalo zapravo dosta ugodno. Uži prednji dio je dobar kod dužih pedaliranja jer ne smeta kao kod nekih širih modela.

Iako sjedalo spada u srednju klasu po cijeni i railovima, izrazito je kompaktno i kvalitetno izrađeno, a uzmemo li u obzir da ga proizvodi jedna od vodećih tvrtki u svijetu, ne treba sumnjati u kvalitetu što se pokazalo točnim na testiranju!

Ergonomija pokrova je odrađena tako da je kontakt sa vozačem pravilno minimiziran u području kostiju gdje se inače i stvaraju problemi žuljanja. Ne preporučamo vožnju na ovom sjedalu bez pravog biciklističkog dresa s postavom, jer za to nije predviđen niti ćete se uspjeti naviknuti. Ne možemo reći da je pretjerano lagan, tako da ga preporučamo za malo jače brdske bicikle koji su obično teži i na kojima gram više-manje ne igra neku ulogu.

Cijena sjedala je otprilike 300tinjak kuna koliko smo dobili informaciju. Za one koji žele sjedalo sa rupom, kvalitetno i trajno te udobno nakon što sjedne sve na svoje mjesto, preporučili bi Condor model bez razmišljanja.

Photo: Biker

Na vrh