www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
21. Kolovoza 2017.

Put šarana - jedna utrka, dva doživljaja

Put šarana - jedna utrka, dva doživljaja

Tea Đurek donosi izvještaj sa 9. kola Slavonsko brdsko-biciklističke lige - GIANT, odnosno utrke XCO Put šarana 2017. koja se proteklog vikenda održala u Virovitici!

Subota trail, nedjelja MTB? Može. Virovitički ribnjaci? Nikad bila, i to može!

Toliko vremena koliko vam je trebalo za pročitati uvodne rečenice, trebalo je ekipi Bikera da se odluči i krene put Virovitice na Prvi outdoor weekend i utrku "Put šarana".

XC utrka "Put šarana" u organizaciji Biciklističkog kluba Bor održava se doduše po 6. put za redom i dio je Slavonske brdsko-biciklističke lige GIANT koja broji već devetu godinu, no vikend je ovaj puta obogaćen i održavanjem Trail utrke u subotu, što je i za nas bio dodatni poticaj za odluku.

Obje trke, i trkačka i biciklistička, održavale su se na Virovitičkim ribnjacima, na jedinstvenoj i fantastičnoj stazi nazvanoj, pogađate, Put Šarana! Staza koja okružuje 9 ribnjaka u potpunosti je ručno izrađena i trasirana u prekrasnoj šumi, duga je 11 kilometara, od čega je svega 500 metara makadam, dok se preostalih 10 kilometara sakrilo duboko u šumu...

Bilo je zanimljivo proći Put šarana jedan dan trčeći, drugi na biciklu. Naizgled ista staza, a dva potpuno drugačija doživljaja. Trčanju naime ne smeta toliko kosi teren i pokoji korijen na putu, dok bicikl ipak gleda drugačije na to. Trčeći lako prestignete sporijeg ispred sebe, dok je na biciklu to malo veći izazov...

Za različite doživljaje pobrinulo se i nebo, koje je subotu odlučilo zagrijati do maksimuma i nabrijati postotak vlage, zbog čega je smještaj staze u šumi bio pun pogodak. U nedjelju se to isto nebo malo previše zaigralo prolomom oblaka i kišom koja nije stala od ponoći do nedjeljnog starta u podne. Iako smo zbog toga nevoljko ustali očekujući najgore - blato koje "guta" kotače, dobili smo best od the best! Subotnja prašnjava, presahla staza, natopila se taman toliko da se single track ringišpil mogao savršeno voziti. Konfiguracija terena na kojoj niti jedan uspon nije viši od 20-ak metara u vis, kao niti jedan spust, Put šarana čini pravim bombončićem! Naprosto smo se oduševili!

Kako te dvije utrke ne bi bili usamljeni događaji, te kako bi se i publika na startu i cilju zabavljala, oba je dana bilo moguće testirati GIANT bicikle te se upoznati s modelima za iduću godinu. Nažalost,  rekreativna biciklijada najavljena za nedjelju ipak je zbog vremenskih uvjeta morala biti otkazana.

I tako je ovaj lijepi vikend iznjedrio novog kralja i kraljicu šarana, koji će tu titulu nositi do sljedeće godine kojoj se već sada veselimo.

Tea Đurek

Put šarana - jedna utrka, dva doživljaja slika 1

SKUZIN I HORVAT KRALJ I KRALJICA ŠARANA

Biker osim Teinih zanimljivosti i dojmova sa utrke donosi i rezultate XCO utrke. Novi kralj šarana postao je ove sezone odlični Matej Skuzin (BBK Požega) koji je odnio poprilično uvjerljivu pobjedu slavivši ispred Maria Šubra (BK Našice) i Zvonka Pedića (BBK Požega). Inače, Skuzin ove sezone ne zna za poraz na istoku Hrvatske, a odlične rezultate postiže i na natjecanjima diljem Hrvatske. Nova kraljica šarana je uskoro naša Majda Horvat (BK Muraavantura) koja je pobjedu odnijela ispred naše Tee Đurek (BK Biker) i trećeplasirane domaće natjecateljice Mateje Cah (BK Bor). Valja spomenuti i to kako su Majda i Tea osim odličnim vožnjama u Virovitici pažnju plijenile i zbog naših vrhunskih Biker ženskih dresova koje je konkurencija do sada imala prilike itekako dobro upoznati baš zbog Horvat i Đurek.

U konkurenciji juniora pobjedu je odnio Davor Herceg (BK Osijek 2010), dok je isto u kadetima za pedalom pošlo Mirku Budimliću (BK Maraton Kreidler). Najveća gužva na stazi tradicionalno je bila tijekom nastupa veterana. Njih točno četrdeset krenulo je sa starta, a pobjede su odnijeli Peter Nagy (Zengo Team) u kategoriji veterana A, Marko Grahli (BK Ciklus) u najbrojnijoj i najizjednačenijoj kategoriji veterana B i Ivan Udorović (BK Lood) u kategoriji veterana C. Nikola Vrbanc (Kask) pobjedu je odnio u također konkurencijom bogatoj kategoriji sport.

Rezultati

Photo: Tea Đurek

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh