objavio:
19. Listopada 2017.

Recept za Team Sky rižine kolačiće

Recept za Team Sky rižine kolačiće

Dio popularnosti rižinog kolača je da su izvor makro-hranjivih tvari (u ovom slučaju ugljikohidrata) i kao i mikronutrijenata (sve one sitnice kompleksnih naziva koje naše tijelo treba radi održavanja metabolizma).

Možete ga obogatiti dodatnim sastojcima, slatkim ili kiselim, iako je preporučljiv oprez u vašem eksperimentu (naš pokušaj kolačića od curryja i jaja završio je neslavno). Bilo koji sastojak koji može ugroziti strukturu rižinog kolača, kao što su orašasti plodovi i bobice, može se zaobići raslojavanjem riže na više slojeva, na način da slažete sloj riže, pa dodataka, pa opet sloj riže. Kada se sve čvrsto pritisne, dobivate sendvič od riže koji bi trebao biti čvrst.

Sastojci:

• 500g riže (arborio ili puding riža).

• 1 l vode

• šećer po potrebi

• dodatci po želji (vanilija, cimet, muškatni oraščić)

• 2 žlice kokosovog ulja

• 250 gr krem sira

Kuhajte rižu na laganoj vatri, bez prethodnog pranja u 1 litri vode, dodajte dvije žlice šećera, 1/4 čajne žličice cimeta, vanilije ili muškatnog oraščića za okus. Vrijeme kuhanja trebalo bi biti oko 20 minuta, da riža ne bude previše natopljena vodom. Tijekom kuhanja držite poklopljeno. Gotovu rižu ostavite da odstoji pet minuta. Dodajte dvije žlice kokosovog ulja i 250 g sira (čokoladna Philadelphia je omiljena Teamu Sky). Dobro promiješajte. Obložite protvan folijom i smjesu utisnite u nj, a zatim dodatno pokrijte folijom odozgo. Ohladite u hladnjaku preko noći. Sutradan, zapakirajte rižu u željene kockice. Čuvajte u hladnjaku do 3 dana ili zamrznite pa vadite po potrebi.

Photo: Team Sky

Na vrh