objavio:
21. Prosinca 2017.

Santini SMS

Santini SMS

Koliko se god u zadnjim desetljećima pojavilo novih i vrlo dobrih proizvođača biciklističke odjeće, neka imena ostaju na tronu.

Među njima je i Santini, jedan od malobrojnih brendova koji su pokrenuli ovu tekstilnu nišu i opstali na vrhu od početaka sve do danas. Dapače, veći, jači i napredniji nego ikada. Možda je tajna u jednoj rečenici koju je izrekao Pietro Santini, osnivač i vlasnik poduzeća: ''Kad vidim pobjednika utrke u našoj majici, osjećam se kao da sam ja sam pobijedio.'' To je tajni sastojak Santinija koji nije naveden na deklaraciji: strast.

Koncept svih Santini kolekcija je jednostavan za izreći, ali složen za izvesti: nositi odjeću koju ne osjećate. Bez stezanja, nabora, bez osjećaja utegnutosti i sputanosti. Ulošci u donjim djelovima i pristajanje odjeće uz tijelo uvjet je za nesmetane i snažnije vožnje. Aerodinamične i s tijelom srasle forme koje ga štite od sunca, kiše, zime ili vjetra, to je idealna odjeća o kojoj na dva kotača ne morate razmišljati.

Spomenuta strast iznjedrila je filozofiju Santinija koja je podloga za koncept poduzeća čiji proizvodi su osmišljeni da bi svaki sportaš korisnik njihove odjeće osjetio savršenu udobnost i dizajn. Santini je postiže proizvodeći odjeću vrhunskom tehnologijom i pažnjom, uvijek sa istim ciljem, a to je zadovoljstvo sportaša.

Pietro Santini je 1965. godine otkupio od svojih sestara malu tvornicu trikotaže i osnovao Santini Maglificio Sportivo, započevši tako put slave u biciklizmu kroz tisuće komada odjeće sa slavnim SMS logotipom. Od samih početaka, njegova vizija se pokazala dobitnom: dizajnirati i proizvoditi sve svoje proizvode isključivo u Italiji.

Danas, njegova tvornica proizvodi približno tri tisuće komada odjeće dnevno, od čega izvozi tri četvrtine količine. Jedan dio tih proizvoda odnedavno je prisutan i u ponudi Keindl Sporta.

Potpuno osebujan dizajn zimskih jakni upečatljivo odvaja vlasnika od mnoštva: suprotno uobičajenim bojama i dizajnerskim rješenjima većine drugih proizvođača, Santini priziva eleganciju i odmak od standardno agresivnog izgleda. Blagi retro doživljaj ovih jakni daje im otpornost na sezonske trendove, a ono što ih suštinski odvaja od mnoštva su materijali i izrada koja je minuciozna i nemoguće joj je naći i najmanju zamjerku. U tvornici projektirani vodoodbojni Fuga GORE windstopper materijal najbolja je zaštita za zimske dane, a multi panelni kroj jamči izvrsnu udobnost za sve tjelesne tipove i oblike. Funkcionalni dizajn vidljiv je i kroz tri prostrana džepa na leđima, a reflektirajući ušici na stražnjem dijelu jakne osiguravaju vidljivost tokom tmurnih dana u prometu. 

Santini zimske hlače za bicikliste imaju termičku izolaciju u više stupnjeva, zavisno od podneblja ili dijela zime i jeseni tokom kojih ih želite nositi. Za bicikliste koji trebaju hlače za temperature iznad nule, model Freedom nudi sve što im treba. Izrađene od mekog, podatnog i toplog Blizzard termoflisa sa posebno brižljivo krojenim koljenima potpuno su neosjetna zaštita za hladne dane. Uložak u njima je MAX2, izrađen od materijala razvijenim u tvornici, poznat po izdašnoj mekoći, visokoj upojnosti i antibakterijskim svojstvima.

Želite li prkositi zimi na -8°C, vaš izbor je model BeHOT. Te hlače uz izolaciju nude i dodatno stvaranje topline koristeći Heat Generating tehnologiju kao osobinu materijala iz kojeg su BeHOT hlače izrađene, pa dodaju 4° onoj energiji koju proizvod evaše noge u pedaliranju! Dodtno, tehnologija Aquazero daje im vodoodbojnost, pa uz toplinu one jamče i suhe noge i po kiši ili snijegu. Uložak u njima je model GIT, što je akronim za Gel InTech, a radi se o perforiranoj silikonskoj jezgri prekrivenoj spužvastim upojnim materijalom i površinom izrađenoj od mikrovlakana. Iskustva vozača govore da su hlače sa tim uloškom omogućavale neprekidne vožnje u trajanju od sedam sati!

Kompletnu ponudu Santini SMS odjeće u Keindl Sportu možete pogledati na linku ili u trgovinama Keindl Sporta na adresi Vitezićeva ulica 1a / Reljkovićeva ulica 2 u Zagrebu.

Na vrh