www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
07. Rujna 2017.

Specialized Sirrus Sport Carbon

Specialized Sirrus Sport Carbon

Radite intenzivne treninge na biciklu? Specializedov fitness bike Sirrus može ponuditi mnogo više od toga.

Fitness bicikli uzimaju sve više maha među populacijom vozača koja idealnim načinom održavanja kondicije smatra intenzivno pedaliranje i za to treba kvalitetno, lagano sredstvo. Nastali na Body Geometry načelima Specialized Sirrus seriju slikovito naziva 'produžecima tijela' i nudi raspon od 10 modela počevši od 500, pa sve do 2500 dolara. Naš odabir bio bi 'Sport Carbon' iz sredine ponude odnosno početni s karbonskim okvirom i cijenom od 1350USD.

Poslovično izniman dizajn bicikla osvojio nas je na 'prvu', a spoj je jednostavnosti i čistih linija s naglašenom dinamikom i dozom sporta. Za besprijekorne oblike zaslužna su FACT 9 karbonska vlakna iz Specializedove kuhinje, a posebnost su Zertz umetci zaduženi za odvođenje vibracija. Nalaze se na vilici i stražnjim krakovima, a zadaća im je anulirati tvrdoću i vibracije koje prenosi kruti karbon. Okvir nudi i 'Plug&Play' pripremu za Specializedove blatobrane, a ne moramo niti navoditi da su sajle skrivene tj. provedene kroz okvir.

Kada pogledamo opremu možemo reći da je u skladu ili čak nešto iznad naših očekivanja. Srce mehanike je FSA Vero pogon s dva zupčanika, dok je mjenjački dio sastavljen od microShift R9 ručica i prednjeg mjenjača te Shimanovog 9-stupanjskog Alivia. Kočnice su hidraulične, Shimanove M315, pa sigurno neće nedostajati snage ili kako se kaže 'od viška glava ne boli'. Ostatak opreme prati ovaj nivo, a spomenimo za primjer Specializedove Fitness pedale ili Canopy Comp sjedalo.

Nema se tu mnogo za mudrovati kada je Specialized u pitanju. Kao premium brand pitanje je samo možete li si ga priuštiti. Sirrus je nabrijani cestovni bicikl za one koji vole visok tempo, a nisu skloni pravim cestovnjacima. Sport Carbon predstavlja dobar odnos cijene i opreme čak i za one jako zahtjevne.

Specialized Sirrus Sport Carbon slika 1

Specifikacija:

FACT 9 karbonski okvir/ Zertz umetci/ FACT 9 karbonska vilica/ Specialized 9mm-Shimano 10x135mm nabe/ Espoir Sport Reflect, 700x30mm, 60TPI gume/ FSA Vero pogon 48-32T/ microSHIFT R9 prednji mjenjač i ručice/ Shimano Alivio stražnji mjenjač/ 2x9 stupnjeva prijenosa/ Shimano M315 hidr. kočnice/ Canopy Comp 155mm sjedalo/ Specialized Fitness pedale/ www.specialized.com

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh