www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
04. Veljače 2020.

Specialized Turbo Levo SL

Specialized Turbo Levo SL
8 fotografija

I buuuuuuum...stiže nam nešto sasvim novo na tržištu.

Bomba koja će zasigurno odjeknuti među trail vozačima ili onima koji će to tek postati. Specialized Turbo Levo SL, trail bicikl sa 150 milimetara hoda, ebike koji to zapravo i nije, gledajući prema sadašnjim standardima. Može li trail bicikl, uz asistenciju struje biti jednako zabavan i živahan na terenu, jednako okretan i upravljiv kao čistokrvni trail na žgance? Specialized kaže da može, a dokaz za to bi trebao biti novi Turbo Levo SL.turbo_levo_sl12.JPG (200 KB)

S- Works Turbo Levo SL nije samo najlakši e bicikl u klasi, on je jednostavno klasa za sebe. 17.3 kilograma je zaista impresivna brojka imajući na umu da se radi o fully-u sa 150 milimetara hoda. Kada se udruže inžinjeri Kalifornije i Švicarske, onda dobijemo vrhunski novi motor koji pokreće Turbo Levo SL, Specialized SL 1.1 od 240 watta. Motor je koncipiran tako da udvostruči snagu koju vi preneste na pedale. Ukoliko želite voziti bez asistencije tj. ako je motor ugašen, osjećaj pedaliranja je identičan kao kod "normalnog" bicikla, jer sam motor ne stvara dodatan otpor.turbo_levo_sl10.jpg (260 KB)

Motor će vam asistirati do maksimalne brzine 25 km/h, a okretni moment je 35 N/m. Sam motor teži nestvarnih  1. 95 kilograma, što je 1100 grama manje od motora koji pokreće Levo i Kenevo. Svi Turbo Levo SL za svoj rad koriste Specialized  litij- ionsku bateriju od 320 Wh, što će vam pružiti 3.5 sata čistog hedonističkog užitka. Ukoliko se zaigrate s ekipom na brdu i hoćete odvaliti još jednu rundu, Range Extender će vas zadržati podalje od kuće sljedećih sat i pol. Radi se o Specialized eksternoj bateriji koja se montira u Z cage nosač bidona. Punjeje same baterije traje od 3 do 100% 2 sata i 35 minuta.turbo_levo_sl13.JPG (417 KB)

Turbo Levo SL ima tri načina rada- ECO, TRAIL i TURBO. Za napredne korisnike, te one koje vole brojke i more podešavanja, tu je Mission Control aplikacija. Pomoću aplikacije koja podržava iOS i Android, možete podešavati modove prema vlastitim željama, snimati rutu, pratiti stanje baterije i jos mnogo toga. Specialized Turbo Levo SL je bicikl koji vam nudi mogućnost da uživate na vožnji s nešto "nabrijanijom" XC ekipom, te vas neće čekati na usponu...kao vi njih na spustu :) Specialized 1.1 motor nije klasičan e-bike motor. Maksimalno će vam udvostručiti snagu koju vi uložite, tako da ćete s njim bez problema imati onaj efekt treninga (Levo/ Kenevo 565W vs Turbo Levo SL 240w).turbo_levo_sl14.jpg (248 KB)

Ponekad nam je dovoljno da si olakšamo par wata na usponu koliko nam otežava oprema koju nosimo - štitnici, kaciga, voda i sl...a na dužim turama, to je dosta velik gubitak energije. Specialized Turbo Levo SL isporučuje 2x više snage od uloženog, a sigurni smo i 2x više zabave na terenu. I dok Turbo Levo SL nudi tri moda rada, mi se prebacujemo u mod čekanja...čekamo prvi Turbo SL da dođe u redakciju, a onda će biti 2x više svađe tko će ga prvi voziti..

Photo: Specialized

Na vrh