objavio:
22. Travnja 2018.

VAUDE – bilo kada i bilo kuda!

VAUDE – bilo kada i bilo kuda!

Kada je prije petnaestak godina u toku jednog od svojih transkontinentalnih putovanja u jednu od zagrebačkih trgovina navratio Tilmann Waldthaler začudio se kako u ponudi nije bilo VAUDE proizvoda. 

Šteta, to je najbolja outdoor ponuda“ – rekao je i pokazao na svoju opremu. „Kada putujete biciklom, više ćete problema imati sa lošim bisagama ili ruksakom nego sa mjenjačima ili okvirom bicikla. Zahrđao bicikl možete voziti, ali bisage iz kojih ispadaju stvari, to ne ide“. Sada znamo da je bio u pravu: hardware je već godinama pouzdan i funkcionalan, ali putna oprema je često izvor glavobolja. Lagani i trajni materijali, krojevi koji torbama ili ruksacima daju povoljno težište i široke mogućnosti podešenja, suhe i sigurne stvari omogućiti će da vaši izleti i putovanja budu užitak bez razbijanja glave zbog kiše, bolnih leđa ili izgubljenih i oštećenih stvari.

Stara i potpuno istinita uzrečica mnogih biciklista glasi: nema lošeg vremena, samo loše opreme. Nitko od nas na biciklu ne priziva kišu ili vjetar, ali od toga ne možemo pobjeći. Pa, kad je tako, sačuvati suhoću i tjelesnu toplinu moći ćemo noseći VAUDE kišne hlače, pelerine ili vjetrovke. Krojeni posebno prema potrebama biciklista, ti komadi opreme nikada neće sputavati potrebu za slobodnim pokretima na biciklu, a biti će lagani, omogućavajući oslobađanje topline čiji se višak pojavljuje u uvjetima tjelesnog napora. Osmišljeni da se lako i brzo oblače i svlače, spremljeni u ruksak ili neku torbu na biciklu biti će neprimjetna i lagana prtljaga. VAUDE odjeća izrađena je od pomno izabranih membranskih materijala visoke tehnologije, sa varenim šavovima i vodonepropusnim patentnim zatvaračima, a trajati će dugo i uvijek biti od ogromne pomoći na biciklu pružajući potpunu zaštitu i vidljivost.  vaude 06.jpg (687 KB)

Priručne sitnice, dokumenti, telefon, foto-aparat, ključevi ili rezervne zračnice najlakše se spremaju u neku od pregršt modela torbica koje se montiraju ispod sjedala ili na volan. Za takve stvari je od najveće važnosti da uvijek ostanu suhe, često i sigurne od vibracija, a to su zahtjevi kojih su dizajneri VAUDE torbica itekako svjesni i znaju ih zadovoljiti.

VAUDE bisage su program koji je i proslavio to obiteljsko poduzeće. Najzanimljiviji su modeli koje i najzahtjevniji biciklisti kupe jednom u životu: potpuno nepropusni, odmjerenih volumena i sa potpunom mogućnošću dugotrajnog servisiranja kopči, te bisage se lako i pouzdano stavljaju i brzo skidaju. Izrađene od ceradnog materijala sa varenim šavovima mnogim su putnicima-biciklistima bile jedino spremište za vodu na dugim dionicama bez vode kao što su pustinje. Veći volumeni za stražnje nosače i manji za prednje nosače tereta ulaganje su u dio koji će dugi niz godina biti osnova putne opreme svakog tour-biciklista.

Često sa najvećim pouzdanjem biramo njemačke proizvode kao uzor kvalitete i dugotrajnog funkcioniranja, a tvrtka VAUDE je u 44 godine svog postojanja takvo mišljenje i opravdala svakim svojim dizajnom, izborom materijala, tehnologijom i izgledom. Očekujte nastavak priče i još više detalja o njihovim proizvodima!

Photo: Vaude

Na vrh