objavio:
14. Srpnja 2017.

Top bike destinacija

Top bike destinacija

Valamar Riviera je definitivno najveća turistička kompanija u Hrvatskoj. O tome govori i činjenica da je Rabac doživio turistički makeover.

U svega 8 mjeseci sve se promijenilo, sve je procvalo. S uloženih više od pola milijarde kuna, obala Rapca dobila je sve ono što je nedostajalo. Uz samu šetnicu smješteni su i novootvoreni Beach barovi, a hoteli imaju i vrhunske bazene s pogledom na more i plaže. Sve u svemu, željeli bismo si priuštiti 7 dana odmora tamo. Uz takvu ponudu traži se i dodatni sadržaj, a kada govorimo o dodatnim sadržajima, nas zanima biciklizam. Između ostalog, ovdje se razvija i trkački segment, ali o tome možete čitati u Outdoors magazinu.

Vratimo se na biciklizam. Unazad nekoliko godina, biciklizam se ovdje gradi i kroz održavanje prepoznatljivog eventa Valamar Terra Magice čiji smo gosti bili već dvije godine. Kroz organizaciju Valamar Terra Magice, upoznati ćete čaroliju prirodnih ljepota koje okružuju Rabac i okolicu. I ove godine u rujnu će Valamar ugostiti sve zaljubljenike u biciklizam na još jednom izdanju ‘’ Terre’’. Da bismo dobili potpunu sliku o biciklizmu u Rapcu, spakirali smo se i na poziv Tonija i Andree otišli na vožnju.

Naš boravak u Rapcu započeo je testiranjem caffe aparata u Bike Centru dok su se Andrea, Toni i Roberto aktivno spremali i dogovarali naš itinerer. Toni, voditelj razvoja destinacijskih proizvoda, Andrea, voditelj tima grupne prodaje, obojica iz Valamara i Roberto iz Bike Centra, svi prijatelji i zaljubljenici u biciklizam, zajedničkim snagama radili su na razvoju ponude u segmentu biciklizma u Rapcu. Nije još sve gotovo no rezultati prve faze itekako su prisutni. Osim već postojećih brojnih brdsko biciklističkih staza, sada je otvoren i Bike park osmišljen i projektiran od strane ekipe koja se bavi isključivo ovakvim projektima. Radi se o ekspertnom timu tvrtke Alliance ASE s Andrejem Žigonom na čelu. Ekipa radi i gradi adrenalinske parkove diljem svijeta već preko deset godina.

Park se sastoji od četiri Flow trail staze i dvije single trail staze sa prirodnom podlogom te nekoliko alternativnih tehničkih dionica. Kružnog je karaktera i modularan je tako da ćete u njemu provesti dva sata zabavljajući se i svladavajući nove tehnike, a da toga niste ni svjesni. Ako niste spremni na takve izazove, postat ćete... Naime, U podnožju parka nalazi se PUMP track koji će vam pomoći u svladavanje osnovnih i naprednih tehnika vožnje brdskog bicikla kako biste se odvažili na zahtjevnije terene.

U sklopu Bike Centra postojat će mogućnost pohađanja tečajeva vožnje brdskog bicikla što pozdravljamo jer mnogi mtb biciklizam ipak shvaćaju olako. Vozeći se planiranim rutama, dečki su nam predstavili nekoliko novih staza koje su već u fazi mjerenja što znači da će do iduće sezone biti otvorene. Izuzev vrhunski osmišljenog parka, staze Labinštine i Rapca otkrivaju prirodu i pejzaže koji nas opet podsjećaju na ljepotu naše zemlje i bogatstva koja nas okružuju. Dionice ove rute obuhvaćaju i dijelove staze ranije spomenute utrke Terramagica.

Rute su protkane šumskim stazama, makadamima i asfaltiranim putevima, a konkretno naša ruta započela je s istočne strane Rapca te preko starog centra Labina završila zapadno od Rapca s vrlo zahtjevnom, ali zabavnom stazom prema kampu. Naša pauza bila je baš u kavani u samom centru stare jezgre gdje smo prema planu i preporuci Andree popili odličan espresso i pojeli vrhunski sladoled od čokolade s Narandžom. Po završetku naše vožnje, uslijedio je ručak u restoranu koji također pripada Valamaru, gdje smo počašćeni od strane ekipe koja nas je ugostila, pojeli jako fini ručak uz lagani povjetarac, miris mora, pivu i dobru zafrkanciju, koje naravno nije nedostajalo niti kada je puls postizao gornje granice. Sigurno ćemo se družiti još, ima još staza koje moramo obići, a i utrka se bliži pa bi se mogli i u njoj okušati.

Do kraja 2018. godine planira se proširiti ponudu flow loop i single trail staza do 30 kilometara dužine što bi Rabac učinilo itekako primamljivom biking destinacijom, a sve u želji da se sezona u Rapcu produlji  za dobrobit kompletne zajednice.

Bike Center Rabac

Kao što smo ranije spomenuli, Bike Centar razvijen je kako bi upotpunio biciklistički doživljaj u Resortu, omogućio zahtjevnim rekreativcima da svoj odmor ispune kvalitetno provedenim vremenom u ugodnom okruženju. U suradnji sa svojim partnerom, agencijom Via Tempora, Valamarov tim ispunio je naša očekivanja. Agencija ViaTempora ekskluzivni je partner tvrtke Inselhuepfen koja je poznata po svojim turama brodovima i biciklima diljem svijeta te kao takva ima iskustvo u pružanju vrhunske usluge i kreiranja potpunog doživljaja spajanjem mora i kopna.

U samom srcu Resorta smješten je Bike centar koji čine kao prvo odlična ekipa stručnih ljudi kada govorimo o biciklizmu kao grani turizma, a i rekreativnom sportu te ponuda bicikala za iznajmljivanje kao i organiziranih grupnih izleta, cestovnog, brdskog i treking biciklizma. U Bike Centru možete kupiti i sve ono što ste za svoj bicikl zaboravili, a baš će vam zatrebati, možete dobiti odličnu tehničku podršku, ali i u ugodnom društvu samo popiti kavu te se informirati o cjelokupnoj ponudi. Centar je opremljen Cube biciklima višeg cjenovnog razreda, a tu su i neizostavni elektro bicikli, sve popularniji za aktivan odmor u prirodi. Ako se odlučite na nezaboravni doživljaj bicikliranja u Rapcu i okolici, ne zaboravite se javiti Petri i Robertu u Bike Centru i dobro se informirati.

www.valamar.com/bike-center-rabac

Photo: Valamar i Biker

Na vrh