objavio:
06. Studenog 2017.

Transciklusiranje po Medvednici

Transciklusiranje po Medvednici
5 fotografija

Čar je ovog transciklusiranja što ideš dokle ti se ide i s kim ti se ide, a kad ti se ne ide, staneš. I do kuda god dođeš, uvijek ti je usput neki dom za ručak i neki put nizbrdo, kući.

Jedna od onih vožnji na koju ideš iz čistog gušta, bez da uključuješ štopericu ili provjeravaš puls. I kad većinu ostalih sudionika vidiš samo na startu pozirajući za još jednu milenijsku, a svejedno opet svake godine dođeš... 

I tako već dugi niz godina u kasnu jesen, kad natjecateljski kalendar odradi sav svoj obavezni program, jedan od najkreativnijih klubova sa najotkačenijim dresovima, BK Ciklus, tradicionalno organizira Transicklusiranje, MTB vožnju po hrptu Medvednice.

Iako možda i zamišljena kao zajednička, neobavezna vožnja od Podsuseda po planinarskoj stazi 1M preko Risnjaka, Grafičara, Hunjke, Gorščice, uz konačni (za rijetke) cilj na Lipi, uglavnom je zajedničko samo okupljanje na Črnomercu te fotkanje u Podsusedu, nakon čega je dosadašnjih godina vožnja uglavnom bila individualna. Stoga su Ciklusovci ove godine odlučili uvesti malo reda u taj meni osobno simpatičan nered, te organizirati 3 vođene grupe, elite, nabrijance i rekreaciju, sa vodičima. Time su nastojali svesti na minimum broj prigovora te izgubljenih i zalutalih po Medvednici, što su vjerujem i uspjeli.  

Inače, nedjelja je kao dan ispala savršena za ovaj jesenski MTB event. I staza je bila idealna za vožnju. Suha i šuškava. Sunce, te celzijusi koji su nas skinuli skroz do kratkih rukava, privukli su nas na start čak stotinjak. I činilo mi se kao da su ama baš svi tu. Od vječitih rekreativaca, do MTB profića, cestovnjaka, organizatora, servisera... Nema tko nije došao!

Inače čar je ovog traversiranja što ideš dokle ti se ide i s kim ti se ide, a kad ti se ne ide, staneš. I do kuda god dođeš, uvijek ti je usput neki dom za ručak i neki put nizbrdo, kući. Tako su i ove godine neki svoje transciklusiranje okončali već u Grafičaru, malo izdržljiviji na vrhu, dok je većina ipak dogurala do Gorščice. Elitovci iz prve grupe, viđeni samo na startu, tradicionalno su se pofotkali i na Lipi kao dokaz da su stvarno tamo i bili, nakon čega su se i oni ipak vrnuli do Gorščice podružiti sa ostatkom ekipe te tako staviti točku na i još jednog lijepog transciklusiranja. Živjeli!

Photo: Andrej Čubra

Na vrh