objavio:
10. Kolovoza 2017.

Trnduro 2017 NAJAVA

Trnduro 2017 NAJAVA

Biker najavljuje prvo rujansko biciklističko događanje - enduro utrku Trnduro 2017!

Iako je većina biciklista na zasluženom odmoru, postoje i oni koji su već u ozbiljnim pripremama za ostatak sezone. Osmijeh sa lica najmanje bi trebao silaziti onima koji uživaju u enduro disciplini obzirom ih, prema najavama i objavljenom kalendaru HBS-a, u rujnu očekuje nekoliko pravih enduro poslastica. Vrhunac enduro sezone očekuje se naravno na utrci Prvenstva Hrvatske koja će se, prema našim informacijama, održati u Jastrebarskom, odnosno na području najvišeg vrha Samoborskog gorja, popularnom izletištu Japetić! Međutim, uoči istraživanja starih i novih staza na Japetiću enduraši će za zagrijavanje morati potegnuti do Rijeke, točnije Ronjgi!

Brdsko biciklistički klub Team Rodeo u subotu, 02. rujna za sve enduraše priprema pravu enduro feštu na stazama u okolici Rijeke! Već od ranih jutarnji sati započeti će prijave i podizanje starnih brojeva, odnosno čipova dok se start prve od ukupno četiri vožnje očekuje u 11 sati.

Utrka Trnduro 2017 vozi se naravno u sklopu i po pravilima ENDCro Kupa, odnosno Hrvatskog rekreativnog enduro kupa. Svoje prisustvo na utrci možete najaviti već danas, a krajnji rok do kada to možete učiniti putem linka je posljednji dan kolovoza! Svi vi koji ćete svoj dolazak najaviti do tada ostvarit ćete pravo na jeftiniju startninu za čak 5 eurića! Nije zanemarivo morate priznati! Sve vas koji ste pak zbog prekomjerne potrošnje na godišnjem odmoru praznih novčanika obavještavamo da je startnina za pravovremenu prijavu 190, a ona na dan utrke iznosi 225 kuna. Startnina vam između ostalog pokriva i topli obrok nakon utrke koji je uvijek bio ukusan i obilan.

Natjecati se na utrci možete u nekoliko kategorija (op.a. mladi U19, muški M1, M2, M3 i žene) a utrka vam donosi niz iskušenja na stazama Trn, Trnovo, Peta i Taky koje se nalaze na području Saršona i Ronjgi (Trnovice) u neposrednoj blizini Rijeke! Svi koji su ikada isprobali prethodno navedene staze znaju da ih čekaju srednje zahtjevne staze čija podloga je zemljano kamena i bez većih skokova i "dropova".

Na stazama će biti i malih uspona, a transfer prema startu odvijati će se po javnoj prometnici na kojoj će uspona biti nešto više. Za nastup na utrci potrebna vam je integralna "full face" kaciga, štitnici za koljega, a preporučeno je korištenje i štitnika za leđa i laktove, odnosno rukavica i zaštitnih naočala. Također, preporuča se i zaštita za sve one koji će sa svojim ljepšim polovicama u Rijeku doći dan ranije i prenoćiti u nekom od objekata ili pak pod vedrim nebom što također nije isključeno. U tom slučaju ponesite i hranu za šumske životinje koje će vam zasigurno praviti društvo!

Stoga ne razmišljajte predugo i već danas se prijavite na utrku na kojoj možete osvojiti i bogate nagrade koje su osigurali vrijedni i marljivi organizatori utrke, odnosno njihovi sponzori i pokrovitelji!

Vidimo se na Trnduro 2017!

Raspis

Photo: Biker (arhiva)

Na vrh