objavio:
22. Studenog 2017.

U potrazi za najboljim bike shop-ovima u Hrvatskoj...

U potrazi za najboljim bike shop-ovima u Hrvatskoj...
7 fotografija

Nema dugo da je na vodičkom području niknuo jedan divljenja vrijedan bike shop...

Jednog lijepog i ranog jutra uputili smo se u Šibensko-kninsku županiju na vožnjice suhim i toplim krajevima. Kako se ekipa u redakciji nerijetko dogovara za ture, ovaj put je trebalo ići na vožnju koja bi kretala iz vodica pa prema Slapovima Krke. Iako smo uvijek spremni i oprema je na broju ovaj put smo se uputili bez i jedne bombice za tubelless, a negdje na pola puta smo shvatili da su na jednom biciklu obje gume prazne.

I eto, da ne bi išli preko Zadra gdje bi se snašli u potrazi za bombicama, prosurfali smo i na netu našli Top Sport u Vodicama i po navigaciji došli ravno pred njega. Na katu je prostor od preko 300 kvadrata krcat top modelima iz Giant ponude, prekrcan opremom i dijelovima raznih brendova i sve to u Vodicama gdje je ujedno i start naše utrke. Bombice su naravno standardno u ponudi u Top Sportu tako da to uopće više nije bila zapreka. Osnivač i vlasnik ovog shopa je višegodišnji biciklista Marko Fržop čije medalje govore sve. Čovjek je u biciklizmu od devedesetih godina, vozio sve, pobjeđivao i naučio sve što se naučiti može kad si zaljubljenik u biciklizam. Možete li zamisliti kada netko s takvim iskustvom otvori bikeshop?

Nema što nema... Imali smo prilike vidjeti takve shopove, ali ovaj je još k tome i na puno kvadrata, tako da ne postoji model i veličina bicikla koji vi trebate, a da tamo nema ili nije dostupan unutar 24h. Ponuda Shimano cipela je veća nego u većini trgovina u Hrvatskoj, jedini koji se može nositi rame uz rame je Hohnjec sport u Zagrebu. Dresovi, čarape, Shimano dijelovi, sve što pomislite ima i to na izbor modela i boja. Servis se nalazi u stražnjem dijelu i ogroman je, a osim toga opremljen je za sve vrste bicikala. Nerijetko mu dolaze bicikli i dijelovi na servis iz Zagreba što govori dovoljno o kvaliteti njegova rada.

Iskreno rečeno, ostali smo zatečeni, sjeli u sofu na koju se može zavaliti svatko dok mu je bicikl na servisu ili pregledu, popili kavu i bacili se u ćakulu s vlasnikom Markom. Kako i zašto, motivi su na kraju jasni, u životu treba raditi ono što želite, ako već možete. Nakon druženja uzeli smo još par gelova i energetskih pločica kojih ima također veliki izbor na pultu i to po super cijenama i uputili se na vožnju. Marko je taj dan bio u gužvi, tako da naše nagovaranje da ide na vožnju nije urodilo plodom, drugi put.

Top Sport Vodice

Photo: Biker

Na vrh