objavio:
03. Veljače 2018.

VREDESTEIN gume za bicikle sa stogodišnjom tradicijom

VREDESTEIN gume za bicikle sa stogodišnjom tradicijom

Iako je puno poznatiji po gumama za automobile, Vredestein ima jako široku paletu guma za sve vrste bicikala. 

Pokrivaju cijeli spektar od MTB-a, ceste i treking do guma za gradske i električne bicikle. Tvrtka je osnovana daleke 1909. godine u Enschedeu u Nizozemskoj gdje se i dan danas nalazi tvornica i proizvodni pogon. Vredestein je dio grupacije Apollo Tyres Ltd. koja ima godišnje prihode veće od 6 miljardi dolara, izvozi u 125 zemalja diljem svijeta i jedan je od najvećih proizvođača guma na svijetu. Od 1997. godine surađuju sa svjetski poznatim Giugaro dizajn studijem te prepoznatljivim izgledom odskaču od konkurencije.

S obzirom na stoljetnu tradiciju teško bi bilo pobrojati sve bitnije pobjede i rekorde koji su ostvareni na Vredestein gumama ali svakako bi izdvojili da je nizozemac Jan Janssen 1968. godine osvojio Tour de France upravo na Vredestein gumama. Profesionalni tim Roompot - Nederlandse Loterij vozi isključivo na Vredestein gumama, a jedna od zanimljivosti je i to da u zadnjih par godina nisu imali ni jedno bušenje na legendarnoj utrci Paris-Roubaix vozeći Vredestein Fortezza Senso 28c gume. Mlada švicarka Sina Frei osvojila je dvostruko zlato na svjetskom XC prvenstvu u Australiji i to na Spotted Cat gumama.

Vredestein nudi jako dobru vrijednost za novac i to mu je najveća prednost u odnosu na kod nas puno poznatije konkurente kao što su npr. Schwalbe ili Maxxis. Tehnološki Vredestein gume prate sve moderne trendove koji od gume zahtjevaju da bude lagana, a s druge strane otporna na bušenje uz nizak otpor kotrljanja. U MTB kategoriji Vredestein nudi 4 modela guma koji pokrivaju kompletan spektar od XC natjecanja do all-mountain i rekreativne upotrebe:

Spotted Cat - brza natjecateljska cross country guma za tvrde podloge i suhe uvjete. Idealna za XCO ili XCM discipline. Ovo je iznimno brza guma koja jako dobro drži smjer uz minimalan otpor kotrljanja. Komotno možemo preporučiti za suhi dio sezone (travanj-rujan). Nija za zimu, blato i mokre uvjete jer su ripne premale i ne pružaju dovoljno trakcije. Guma za 29” kotače je tubeless ready i teška samo 575 grama (29x2.0).

Black Panther - univerzalna cross country guma koja ima široki spektar primjene, niskog otpora kotrljanja i specifičnog “chained” dizajna ripni. Po specifikacijama ova guma je najsličnija jako popularnom Nobby Nicku od Schwalbea. Komotno se može koristiti tijekom cijele sezone, kako u suhim tako i u mokrim uvjetima. Jako dobra u kombinaciji sa Spotted Cat gdje je Black Panther na prednjem kotaču za pojačani grip, a Spotted Cat na zadnjem kotaču zbog niskog otpora kotrljanja. Tubeless verzija u dimenziji 29x2.2 teška je 630 grama.

Bobcat - svestrana all-mountain guma sa pojačanom zaštitom protiv bušenja. Najbolje se snalazi na singletracku i strmim planinskim puteljcima, nudi izniman grip i u mokrim i blatnim uvjetima. Odlična za sve terene i cijelu sezonu, a zbog specifičnog dizajna ripni ponaša se kao guma iz lakše kategorije. Tubeless verzija u 27.5x2.35 dimenziji teška je 915 grama, a 29x2.35 teška je 950 grama.

Desert Wolf - univerzalna guma namjenjena za rekreativnu upotrebu. Dobro se snalazi u šumi ali super podnosi i sporo se troši na asfaltiranim podlogama. Specifičan dizajn ripni pruža dovljno gripa uz jedan od najnižih otpora kotrljanja u kategoriji. 29x2.0 dimenzija teška je 825 grama.

Keindl Sport je ekskluzivni zastupnik za Vredestein u Hrvatskoj. Za kompletnu ponudu Vredestein guma kliknite OVDJE. Gume su izložene u trgovinama u Vitezićevoj ulici 1a ili Reljkovićeva ulica 2 u Zagrebu gdje ih možete pogledati radnim danom od 8 do 20 sati, a vikendom od 9 do 14 sati.

Na vrh