objavio:
13. Studenog 2017.

Započela 11. zimska liga Istre i Kvarnera

Započela 11. zimska liga Istre i Kvarnera

Zimska liga Istre i Kvarnera nije mogla započeti bolje! Lijepo vrijeme i jedna od najljepših staza lige bili su dovoljan razlog za osmijeh brojnih zimskoligaša koji ponovno nije nedostajalo!

Početak zimske lige na stazi koja se nalazi tik ispod Grobničkog dvorca obilježili su i novi pokrovitelji lige Giant i Smart Grow koji su zajedno sa organizatorima već na prvom kolu potvrdili dojam da će ovogodišnja organizaciju lige biti kud i kamo jednostavnija. 

Na startu utrke našlo se osamdesetak natjecatelja koji su vozili dvije utrke. Naime, zasebnu utrku imali su najmlađi natjecatelji dok su svi ostali vozili glavnu utrku. Kao i svih deset godina do sada, na startu, ali i tijekom samih utrka u Stazinama je vladala itekako pozitivna atmosfera bez obzira na natjecateljski duh utrke koji je naravno također bio prisutan.

Inače, staza u Stazinama poprilično je dinamična i prolazi utabanim putevima lijepih lokalnih šuma, a posebna atrakcija je i prolaz kroz potočić koji je rashladio i one najpaklenije natjecatelje. Baš zbog atraktivnih vožnji najboljih natjecatelja na otvorenju lige nije nedostajalo niti publike koja se smjestila na najzanimljivije dijelove.

Najviše pažnje na stazi izazvao je stari znanac zimske lige Gregor Sikošek (JB Team) koji je odnio ukupnu pobjedu na utrci. Međutim, publika ali i svi okupljeni natjecatelji s velikim su interesom pratili i nastup drugoplasiranog Roberta Kišerlovskog (BKJ) koji je utrku iskoristio kao dio dnevnog treninga i koji se odlično snašao u cross-country disciplini. Kišerlovski je za Sikošekom u cilju zaostao manje od sekunde što dovoljno govori o zanimljivosti same utrke i njihovoj međusobnoj borbi. Zanimljivo, na utrci je nastupio velik broj cestovnih biciklista pa niti ne čudi da je Mateo Franković (BK Meridiana) zauzeo treće mjesto u ukupnom poretku.

Organizator utrke se pak, uz pomoć Općine Jelenje, pobrinuo da natjecatelji nakon utrke vrate utrošenu energije grahom i toplim čajem, a najsretniji su kućama otišli s Giantovim kuponima koji su se dijelili po sistemu lutrije. Smart Grow je pak svojim proizvodima nagradio najbrže i najspremnije natjecatelje.

Rezultati po kategorijama

Rezultati ukupno

Photo: Organizator

Na vrh