objavio:
24. Listopada 2017.

Zipp 858 NSW

Zipp 858 NSW

Oblik obruča je isto kao i kod modela 454 inspiriran perajom grbavog kita, a inžinjeri iz Zipp-a tvrde da su aerodinamična svojstva obruča dubokog profila ovom verzijom dovedena do maksimuma.

Zbog svojeg specifičnog dizajna Zipp 858 ima 7.5% bolja aerodinamična svojstva u odnosu na model Zipp 808. Visina obruča varira od 77 do 82 mm, a odlična stabilnost u promjenjivom vjetru čini ove kotače ultimativnim izborom za bilo koji tip natjecanja - od tradicionalne cestovne utrke do kronometra i triatlona.

Novi obruči naravno donose i nove NSW tehnologije, poput Zippovog najnovijeg heksagonalnog ABLC varijabilnog dizajna izbrazdane površine koja razbija zrak na rubu obruča za optimiziranu aerodinamiku. Za kočenje je zaslužna najnovija silikon-karbidna “Showstopper” površina, dok disk verzija obruča ima nešto drugačiji profil i heksagonalna ABLC površina se prostire skroz do ruba obruča.

U centru obruča su najnovije Zipp “Cognition” nabe s magnetima niske frikcije i “Axial clutch” dizajnom račne. Obruči su ispleteni sa Sapim CX-Ray aero žbicama s vanjskim niplama koje omogućuju jednostavnije održavanje.

Ono što krasi ove obruče je lakoća zadržavanja brzine i iznimna udobnost u vožnji. Karbonski kotači su poznati po “upijanju” neravnina, a Zipp 858 su po tom pitanju klasa za sebe. Unatoč visokom profilu, ovo su jedni od najlakših obruča u klasi pa se čak mogu koristiti i kao all-round set za sve prilike.

858 NSW disc carbon clincher

- 17mm unutarnja širina, 23.7mm vanjska širina

- dubina obruča varira od 77-82mm, centerlock rotori

- težina je 1834 grama (850g prednji, 984g zadnji obruč)

- 24 žbice na oba obruča

- kompatibilni sa QR zatvaračima ili 12mm osovinama

858 NSW rim brake carbon clincher

- 17mm unutarnja širina

- različiti profili prednjeg i zadnjeg kotača, optimizirani za različit broj žbica

- težina je 1750 grama (808g prednji, 942g zadnji obruč)

- 18 žbica prednji, 24 žbice zadnji obruč

- kompatibilni sa QR zatvaračima ili 12mm osovinama

- Showstopper kočiona površina

Zipp 858 modeli dostupni su ekskluzivno u Keindl Sportu po narudžbi s cijenom od oko 33.000 kn. Kako saznajemo, prvi primjerak očekuje se početkom prosinca!

Photo: Zipp

Na vrh