www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
10. Rujna 2019.

Biciklirati se mora, Biker vam savjetuje gdje

Biciklirati se mora, Biker vam savjetuje gdje

Krk - oaza bike staza!

Malo prije nego što je prava ljetna sezona počela, krenuli smo kao i obično na jedan kraći road trip u trajanju od dva dana što uključuje jedno noćenje. A gdje smo bili, ako ne nagađate, na već poznatom mjestu, na Krku. Ovaj put smo otkrili neke nove staze i nove puteve kojima nas je proveo Nikola Radovčić koji je ujedno i vlasnik novootvorenog Bike Centra Krk u sklopu Valamar Koralj Hotela.IMG_0143.jpg (1.96 MB)

Naše odredište, Valamar još jednom i zauvijek,  a kad ostali hoteljeri krenu tim stopama i posvete se nama biciklistima, posjetit ćemo ih. Ono što je karakteristično za Valamar je veličina hotela i bike friendly pristup. Naviknuti smo da se susrećemo isključivo sa manjim hotelima koji imaju takav pristup, tako da nam je ovo od samog početka došlo kao pravo osvježenje. Bicikli u bike storage room, mi na bazenu, vožnja je gotova, tako otprilike izgleda završetak jedne vožnje ako ste na primjer odsjeli u Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar. U sklopu hotela, kako smo već spominjali, imate sve što vam treba: bike info corner, bike storage room, bike wash area i bike service area gdje imate sav potreban alat i za nešto zahtjevnije popravke.IMG_0135.jpg (1.80 MB)

Plan je bio Baška, pa ćemo od tamo napraviti turu koja će nas dovesti do Krka, zatim se vraćamo u Bašku, noćimo u Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar i rano ujutro novi đir do Krka, ali drugim stazama. Valamar je jedan od glavnih pokrovitelja Krk`n`Roll mtb maratona koji nam se bliži u desetom mjesecu te također veliki pokrovitelj sada već prestižne i svjetski poznate MTB etapne utrke 4Islands, također su pokrovitelji i organizatori Valamar Terra Magica maratona u Rapcu te Helter Skelter maratona. To su sve brdski maratoni koje posjećujemo i pratimo i svakako preporučamo svim rekreativcima sa i malo kondicije da se okušaju na ovakvim natjecanjima. IMG_0086.jpg (1.89 MB)

Da se vratimo na naše puteve - Nikola Radovčić održava i stvara staze na otoku Krku i gotovo da ne postoji puteljak, ne postoji staza ili makadam, a da ga on nije prošao, tako je i nas proveo ovog puta stazama koje se rijetko prolaze. Nakon odvožene staze po prvoj etapi 4Islands od ove godine, dolazimo u Krk te odlazimo u Bike Centar u sklopu Valamar Koralj Hotela do Nikole, da se dogovorimo za vožnju. Bike Centar jednako kao i u Baškoj ima sve, bike info corner, bike storage room, bike wash area i bike service area. Uz to, kod Nikole možete dobiti i ponudu za vođene ture i sami odabrati kako i gdje bi se vozili.IMG_8388.jpg (3.68 MB)

Kakve staze volite?

Singlići, tehnički usponi i spustevi te brzi spustevi, ne previše penjanja, tako smo odgovorili. Digli smo se na prvi vrh blizu grada Krka i spustili po singliću koji vijuga koritom i koji je skoro pa prirodan, ali veliki dio kvalitete i tečnosti tog singlića pripisujemo Nikoli i prijateljima koji ga održavaju i koji su ga uredili da bude zanimljiv, brz i vozljiv. Izlazimo na singlić uz samo more i uz dosta tehničkih segmenata vraćamo se u Krk pa krećemo  novim stazama u brdo iznad Krka. IMG_0179.jpg (3.24 MB)

Neke staze su skrivene, ulazi sa makadama se teško vide, a unutra hrpa vrhunskih  tehničkih singlića. Da je to tako, uvjerili smo se na 4Islands utrci kada smo vozili etapu Baška - Krk, ali nismo znali da je količina tih singlića nepregledna i da vam tjedan dana vožnje nije dovoljno za sve obići i upoznati svaki trail. Preko 700 kilometara označenih staza što MTB, što za cestovnjake, krasi ovaj otok. Doista nas ugodno iznenađuje vožnja Krkom, krajolici, vegetacija i cijelokupna ponuda za jednog biciklistu. Ako dolazite na Krk, svakako se javite Nikoli u Bike Centar Krk i dobit ćete kartu i sve potrebne informacije za vrhunski bike boravak.IMG_0028.jpg (2.04 MB)

Valamar Bike Hoteli Krk:

Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar

- Bike info corner

- Bike storage room

- Bike wash area

- Bike service area

Valamar Koralj Hotel

- Bike info corner

- Bike storage room

- Bike wash area

- Bike service area

Photo: Biker

Na vrh