objavio:
10. Rujna 2018.

Force Rex kaciga

Force Rex kaciga

Imali smo prilike testirati jednu od jačih cestovnih kaciga iz Force asortimana. Kako je cestovni biciklizam sve jači i jači u Hrvatskoj, pojavljuje se veća potreba za opremom, pa tako i naša za testiranjem iste ne bi li našli nešto za preporuku. IMG_5565.jpg (1.38 MB)

Ovaj puta pišemo o kacigi koja je duže vrijeme bila kod nas na testu i pokazala svoje adute.IMG_5567.jpg (1.56 MB)

Ono što bi za početak naglasili da smatramo kao izrazito važno, je boja cestovne kacige. Naime na cesti je znatno veći rizik stradavanja biciklista jer osim što morate paziti na sebe i na svoju vožnju, morate paziti na promet koji je za nas bicikliste još uvijek opasan element cestovnih vožnji. Iz tog razloga predlažemo da sve što nosite na vožnje bude jarkih boja koje su lako uočljive u bilo koje doba dana i noći. O tome su vodili računa u Force-u kad su radili ovu kacigu, iako je dostupna i u drugim bojama, ovu bi boju preporučili. IMG_5578.jpg (1.79 MB)

Fluo žuta se vidi na daleko i nije važno da li je dan ili noć. Svjetla od automobila kad osvijetle kacigu u toj boji slično je reflektirajućim elementima na odjeći. Predlažemo i cipele i majicu u sličnom tonu, ali na kraju to je vama na izbor. Ovo je kaciga više klase kvalitetno izrađena s gornjim pokrovom od polikarbonata te unutarnjeg amortizirajućeg sloja od polistirena. Ta kombinacija osigurava znatno ublažavanje udarca, dok gornji polikarbonatni pokrov drži na okupu cijelu zaštitu. IMG_5573.jpg (2.58 MB)

282 grama težine na glavi u veličini M je gotovo zanemarivo. Ugodna je na glavi, cijela postava unutar kacige je pozicionirana da naliježe na mjesta gdje je kaciga najgrublja. Postava se skida i periva je. Straga se nalazi kotačić za dotezanje kacige te se na bradi nalaze standardni remenčići koji obilaze uši i pričvršćeni su s unutarnje strane kacige. Zaštitna mrežica na otvorima za ventilaciju služe kako vam u kacigu ne bi ulazili kukci i kamenčići koji znaju biti poprilično neugodni i bolni pri velikim brzinama. Dizajn kacige ukazuje na pomno odrađen aerodinamičan oblik koji će osigurati tišinu pri velikim brzinama te smanjenje otpora i bolje rezultate na nekom od Domaćih Granfondo utrka. Ova kaciga je dostupna u Beciklin trgovini.IMG_5562.jpg (1.64 MB)

Photo: Biker

Na vrh