www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
06. Prosinca 2013.

Fi'zi:k M1 MTB

Fi'zi:k M1 MTB
2.329,99 kuna
1 fotografija

Cipele za mtb, visokih performansi ručno izrađene u Italiji. Težina samo 310 g  (veličina: 43)

 

Nekima je vjerojatno Fi'zi:k veoma poznat po sjedalima za bicikle i cestovnim cipelama dok velika većina nije svjesna da Fi'zi:k ima veoma dobru ponudu i mtb cipela. Predstavljamo vam Fi'zi:k M1 mtb cipele, model koji je pokupio sve peformanse svoje cestovne `braće` i model koji predstavlja top ponudu kad su u pitanju utrke kao i odličan izbor cipele kad su u pitanju vaše cjelodnevne vožnje po domaćim stazama. Gornji dio cipele izrađen je od mješavina sintetičkih tkanina i klokanove kože. Materijal od sintetičkih tkanina veoma dobro odrađuje `posao` kad je u pitanju `ventilacija` cipela ostavljajući vaše stopalo unutar cipele suhim dok vi odrađujete snažan `posao` na pedalama. Klokanova koža je najviše zastupljena na prednjem dijelu cipele u području prstiju i na stražnjem dijelu cipele kod pete zbog veoma dobre izdržljivosti materijala. Iako je takva koža u biti veoma grub material, veoma je udobna i meka. Uz to veoma ju je lijepo za vidjeti, a udobnost jednako prati i potrebna čvrstoća cipele. Kako bi vaše pedaliranje bilo maksimalno efikasno neophodno je da cipela `stoji`, odgovara savršeno vašem stopalu. Kako bi vam to osigurali u Fi'zi:k-u su a cipele stavili tri vezice. Sve tri vezice napravljene su od izdržljivog platna za jedra te su dovoljno široke kako bi smanjile pritisak na vaše stopalo.

Fi'zi:k M1 MTB slika 1

Dvije vezice se stežu pomoću čička, dok se ona najbliža vašem skočnom zglobu pričvršćuje, zateže pomoću SL Micrometric kopče.  SL kopča napravljena je od aluminija kako bi povećali njenu izdržljivst, vijek trajanja.

Fi'zi:k M1 MTB slika 2

Kako bi još više povećali prijenos snage preko cipele na pedalu tu je čvrsti, ali i dalje veoma udoban carbonski potplat. Karbonski potplat je napravljen kako bi vam jamčio visoku čvrstoću koju želite, a opet je dovoljno fleksibilan kako ne bi nastajala bol u stopalu uzrokovana vožnjom po neravnom terenu. `Čašica` pete – Tepex – čvršća je nego ostatak potplate i time osigurava fiksaciju pete u cipeli. Unatoč takvoj čvstoći `Tepex peta` je napravljena da odgovara i prilagođava se većini oblika stopala. Fi'zi:k je isto tako ugradio poliuretanski `Mobius Rail` oko vanjskog dijela potplate. To je omogućilo dodatno olakšanje pritiska i zadržavanje pete kako bi se dodatno poboljšala prilagodljivost cipele. Naravno da prava mtb cipela mora imati ispod potplate i vanjski dio potplate koji je napravljen od gume za bolji `grip` i bolju izdržljivost.

Fi'zi:k M1 MTB slika 3

Što se tiče same udobonosti Fi'zi:k je i tu otišao korak dalje sa svojim 3D flex uloškom. Ovaj uložak se može toplinski prilagođavati i u potpunosti je prilagodljiv svodovima stopala (medijalni longitudionalni svod, lateralni longitudionalni svod, stražnji transverzalni svod). Kako bi razvili ovu tehnologiju  Fi'zi:k se udružio s Sidas Technologies of France zbog samog dizajna i odabira tri vrste materijala uloška.

Fi'zi:k M1 MTB slika 4

Za longitudionalni svod odabran je Podiaflex materijal jer omogućuje odličnu podršku I udobnost. Kako bi uložak bolje apsorbirao vibracije koje se prenose s pedale na cipelu, u području osovine pedala postavljen je Ortholite materijal. Ortholite materijal isto tako umanjuje osjećaj `umrtvljenog` stopala na duljim vožnjama. Za kraj, materijal koji obuhvaća rub `šalice`pete kako bi pružala dobru `potporu`stopalu odabran je Transflux. Fi'zi:k M1 cipele dostupne su u crnoj boji i u veličinama za pola i puni broj od 40 do 48.
Cipele možete potražiti u Rog Joma dućanima.

Na vrh