www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
29. Studenog 2012.

Castelli Iride Seamless LS

Castelli Iride Seamless LS
485,00 kuna
11 fotografija

Castelli Iride Seamless LS (dugi rukavi) 

Na test smo uzeli jednu od skupljih podmajica koje smo našli u ponudi na tržištu, ali ako uzmemo u obzir da je to jedan od najvažnijih odjevnih predmeta kod bavljenja sportom, mora zadovoljavati. Zašto najvažniji? Pa upravo zato što vas baš podmajica dijeli od sve ostale odjeće koju na sebe navlačite, stoga ako je nekvalitetna i neudobna, sve ostalo nije bitno i užitak svoje aktivnosti ćete umanjiti za osjećaj nelagode. Nije važno koliko je udobna majica, ili pak jakna koju oblačite, ako je podmajica u svim uvjetima udobna.

Castelli Iride Seamless LS slika 1

Dakle, ono što nas zanima je kako Castelli opravdava cijenu od 489,00 kuna i kako se odlučiti na takav trošak. Na prvi pogled, pakiranje je vrlo elegantno, kutija je izvedena od solidnog kartona i predviđena je kako bi se koristila i nakon prvog otvaranja. Sistem otvaranja je jednostavan, a u poklopac su integrirani i magneti radi elegantnijeg korištenja. Uz pripadajuće etikete, dobili smo i tri naljepnice koje ćemo, ukoliko ova majica ispuni naša očekivanja negdje i zalijepiti…J!

Castelli Iride Seamless LS slika 2 

Unutra se krije ono po što smo i došli, majica koja već pod rukom odaje dojam kvalitete i posebnosti. Na dodir možemo zaključiti kako se radi o izrazito udobnim materijalima. No ništa nam to neće značiti ukoliko su korišteni šavovi kojima su spajani rukavi i ovratnik, prekruti i neudobni, a za taj dio priče ćemo majicu obući.

Castelli Iride Seamless LS slika 3

Majica je izuzetno udobna na prvo oblačenje što nas je razveselilo obzirom da nas očekuju mnoge zimske vožnje u njoj. Proizvođač deklarira majicu kao osnovni sloj namijenjen sportskim aktivnostima u izrazito hladne zimske dane. Majica je, opet po navodima proizvođača, izvedena u dva sloja. Prvi sloj, polipropilenska mikrofibra odbija od sebe vlagu i istiskuje ju u drugi sloj čija je uloga isparavanje i sušenje. Dakle, osjećaj bi trebao biti kao da smo stalno suhi, a ako je tome tako nitko sretniji od nas.

Castelli Iride Seamless LS slika 4

Zgodan detalj su ušice za palčeve na krajevima rukava kako se ne bi navlačili kod pojačane aktivnosti rukama. Dijelovi pojačanog znojenja ispod ruku izvedeni su prugasto kako je i vidljivo na slici, gdje su crvene pruge duplo tanje do crnih odnosno preostalog dijela majice. Težina suhe majice je160 gramastoga bi stvarno trebala biti neprimjetna.

Castelli Iride Seamless LS slika 5

 

Ovime je i predstavljanje završeno, a preostalo nam je testiranje u pravim zimskim uvjetima koji nam slijede. Dakle, očekujte uskoro nadopunu recenzije dojmovima s terena u različitim uvjetima bilo gradske ili brdske vožnje. Također ćemo obratiti posebnu pažnju koliko će se i smanjiti nakon prvog pranja budući da je kod ovakvih odjevnih predmeta to vrlo važna stavka, a proizvođači nekako uvijek izbjegavaju dati precizan odgovor.

 

Materijali:       Polipropilen    77%

                      Najlon             17%

                      Elastine           6%

 Ukoliko se odlučite ovu majicu kupiti prije nego ju testiramo i ocijenimo, potražite ju u Protea-Jaska trgovinama.

www.proteajaska.com

 

DOJMOVI SA VOŽNJE:

 

Između objave recenzije na portalu i predaje materijala Bikera u Tisak u žaru posla jedan dio redakcije iskrao se u 7 ujutro u subotu na testiranje Castellijeve majice po obližnjoj stazi Dotrščine. Bio je to dobar izgovor, jer svima nam je draže voziti se i po najgorem blatu sa biciklom nego sjediti u toploj redakciji pripremajući broj za tisak.

 

No vratimo se mi majici. Oprali smo ju dan ranije u mlakoj vodi na ruke sa praškastim detrđentom kako upućuje proizvođač. Sušili ju na sobnoj temperaturi kako bi očuvali postojeće stanje. Skupila se svega1 centimetarpo širini i dužini, a zahvaljujući vrsti materijala, isto toliko smo ju i razvukli kod oblačenja. Zaključujemo kako je veličina koju smo isprobali i odabrali u dućanu ispravna.

 

Majica je zadržala udobnost i rastezljivost, a šavovi su i dalje meki i neosjetljivi. U vožnji vrlo dobro poslužuju ušice za palčeve s obzirom da se ipak rukavi lagano povlače prema gore. Još je važnija činjenica da majicu jednostavno na sebi ne primjećujemo, a grije nas i sve to na temperaturi od svega 4 stupnja. Uslijed znojenja majica i dalje daje osjećaj suhoće što nam je bilo vrlo važno i na kraju vožnje nismo niti primijetili da smo se oznojili. Na kraju bismo spomenuli kako smo oduševljeni sa svime, osim sa paprenom cijenom zbog čega i dajemo ocjenu 4. Naravno, valja uzeti u obzir kako nam u sezoni treba samo jedna takva majica pa onda to i nije tako veliki trošak, ali da ima jeftinijih – ima. Uskoro očekujte iscrpnu recenziju neke cijenom pristupačnije majice.

 

Na vrh