www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
11. Prosinca 2017.

Kali Chakra Plus

Kali Chakra Plus
5 fotografija

Jedna je od best buy kaciga koje smo imali prilike iznositi, a par puta su se zalomili i neki značajniji padovi u kojima je odigrala važnu ulogu.

U redakciji su već nekoliko godina dvije Chakre i stvarno su se nosile. Lagane, ugodne sa štitnikom za sunce čine pravu kacigu za sve uvjete. Prozračne su koliko je potrebno i na kraju zaključujemo nakon više godina korištenja da su i kvalitetne. Naše neko mišljenje je da bi kacigu nakon pada u kojem se našla kao dobra zaštita i ublažila udarac o kamen, trebalo mijenjati novom.

Kali Chakra Plus slika 1

Struktura vanjskog i unutarnjeg pokrova je pretrpjela u tom slučaju neku vrstu deformacije koja se na prvi pogled možda ne primjeti, ali nakon idućeg pada, možda će baš na tom mjestu puknuti. Kako nam kacige čuvaju glave, preporučamo da kupite novu u tom slučaju. Ova kaciga je jednom iskusila tupi udaraca debla, sreća ne pri većoj brzini i odlično je odigrala svoju ulogu. Ublažila je udarac značajno, nije pukla niti se ogrebala jer nije bilo struganja. To je bilo njeno zadnje korištenje.

Kali Chakra Plus slika 2

Druga je pretrpila udarac o kamen s vidljivim oštećenjem. U oba slučaja je ostala na glavi i sačuvala ju ;). Stezni kotačić je nakon skoro 4 godine konačno zakazao pa je počeo preskakati i više ne može pritegnuti kacigu na glavi kao prije. Remenčići su i dalje u redu, pjenaste spužvice smo mijenjali rezervnim koje se dobiju u kompletu. Osim što služe da povećaju udobnost, dosta solidno su štitile oči od znoja na kraćim vožnjama. Za duže vožnje ipak preporučamo nositi znojnik na ruci ili traku na čelu. Na kraju priče možemo reći da je ovo jedna od best buy kaciga koje smo imali prilike nositi. Sada prelazimo na novije modele pa ćemo javiti dojmove. Kali je svakako brand koji nećemo zaobilaziti kad je u pitanju zaštita.

Kali Chakra Plus slika 3

Photo: Biker

Na vrh