www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
07. Rujna 2021.

3T Exploro Team Force Eagle eTap

3T Exploro Team Force Eagle eTap
14 fotografija

 Talijanska egzotika s pedigreom od sada i za domaće odlikaše

3TTT — Tecnologia del Tubo Torino prvotni je naziv proizvođača profesionalnih biciklističkih komponenti poput volana ili lulica na kojima su osvojene mnoge povijesne biciklističke utrke. Na popisu ovog legendarnog talijanskog brenda su tako, ni manje ni više, Tour de France, Olimpijske utrke, Svjetski kupovi i mnoga druga važna natjecanja. gravel_bicikl8.jpg (312 KB)3T je odlučio ući u svijet vrhunskih bicikala te je ponudio nekoliko Gravel modela, ali ništa slično onome što smo već vidjeli kod drugih proizvođača. Jedan od takvih je Exploro Team Force Eagle eTap - beskompromisni gravel od kojeg vam srce brže kuca već kad ga ugledate naslonjenog na zid. Usporedivo je to s kakvim egzotičnim sportskim automobilom. Za cijenu se ne pita jer dobivate ekskluzivu za odabrane. No, nije nikakva tajna da za ovaj model treba izbrojati 35.100kn s popustom (39.000 puna cijena).
gravel_bicikl4.jpg (173 KB)Prvi korak je da svratite u Bonk - konceptualni urbani restoran, kafić, dućan, prostor za druženje, internet, bicikle, odjeću i opremu na Britancu. Nešto drukčiji pristup i nešto drukčiji bicikli točno su ono što smo nedavno u redakciji komentirali da ovom gradu nedostaju. gravel_bicikl9.jpg (137 KB)No, vratimo se ponovo na bicikl. Radi se o vrhunskom cestovnom okviru sa 650b obručima i gumama širine 2.0 inča. Bicikl se već dokazao i osvojio mnoga pobjednička postolja, a niti ne čudi s obzirom na izvedbu i opremu. Tu su redom top komponente poput Sram Eagle XX1 AXS električni mjenjač, Force 1 ručice, Force eTap pogon, Force1 HRD disk kočnice i Fulcrum Racing kotači...
gravel_bicikl14.jpg (148 KB)Kako to radi na stazi? Prvo treba odlučiti na koju stazu s njim. Cesta, makadam, šuma, singletrackovi... Exploro može svuda. Bicikl je ultra lagan, vozan, ugodan, okvir upija dosta neravnina, a odlične WTB Venture gume drže na svim podlogama. Možda će na cesti biti malo robusne i ‘‘ukrasti’’ koju sekundu, ali cesta pokriva samo dio mogućnosti, pa ćemo  to zanemariti. gravel_bicikl10.jpg (114 KB)Ultra kratki stražnji krak (415mm) i kut na strani agilnosti (71.1°) čine ga toliko živahnim i okretnim. Električni mjenjač radi besprijekorno, a u slučaju da malo ‘‘odluta’’ vrlo jednostavno se podesi i opet radi savršeno. Svaki detalj na biciklu je pomno razrađen i uklopljen, baš kako priliči vrhunskom talijanskom proizvođaču.

Uživali smo u svakoj minuti vožnje ovog bolida i osjetili dašak ekskluzive rezerviran za bicikliste poznavatelje ili one koji si ga mogu priuštiti. Investicija je potpuno opravdana pa makar samo visio na zidu ili  služio za doći na Britanac na kavu.

Cijena:                        
35.100,00kn (sniženo s 39.000,00kn)

 

Specifikacije
Okvir:                                           Exploro Team
Prednja vilica:                       3T Fango Team
Kočnice:                                 Sram Force1 HRD hidr. disc 160mm
Prednji mjenjač:                         -
Stražnji mjenjač:               Eagle XX1 AXS 12st.
Ručice mjenjača:                    Sram Force1 Hydraulic DoubleTap
Pogon:                                                       Sram Force1 eTap D1 Dub 44T
Sjedalo:            Fizik Antares R7
Gume:              WTB Venture 650b x 2.0” Tubeless
Kotači:                                  Fulcrum Racing 700 DB (650b)
Cijena:                   35.100,00kn (sniženo s 39.000,00kn)                                                                        
                                                          www.bonk.hr

NAJČITANIJE
Na vrh