www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
13. Listopada 2023.

Aktivan odmor u novoj turističkoj destinaciji Vrata Papuka: planinarenje, bicikliranje i boravak u prirodi

Aktivan odmor u novoj turističkoj destinaciji Vrata Papuka: planinarenje, bicikliranje i boravak u prirodi

Papuk, poznat kao "zeleno srce Hrvatske", pruža izvanredne mogućnosti za aktivan odmor u prirodi. Ovaj prekrasan planinski masiv nudi raznovrsne aktivnosti kao što su planinarenje, bicikliranje, trekking, sportsko penjanje, kanuing i jahanje, omogućujući posjetiteljima istraživanje prirodnih ljepota uz fizičku aktivnost i uživanje u svježem zraku. U nastavku možete istražiti samo neke od aktivnosti koje vam donosi rujan u Parku prirode Papuk.

Planinarenje

Planinarstvo je poželjan oblik aktivnog odmora jer podrazumijeva boravak i hodanje na svježem zraku, snalaženje u prirodnom okružju i poznavanje njenih zakonitosti. Potrebe urbaniziranog čovjeka za izvornom i sačuvanom prirodom sve su veće. Planinarski izleti su jedan od najboljih načina da je otkrijete i uživate u njoj te da se nakratko odmaknete od svakodnevnog života. Papuk ima bogatu tradiciju planinarenja, s mrežom markiranih planinarskih staza dugih oko 200 km i šest planinarskih objekata koji nude smještaj.  Najpoznatiji planinarski dom je svakako Jankovac, smješten na 475 m nadmorske visine, a donosi mogućnost smještaja, ali i objedovanja prilikom posjete. Otvori kartu planinarskih staza ovdje.

Jankovac - arhiva Parka Prirode Papuk2.JPG (969 KB)

Brdski biciklizam

Boravak u prirodi na svježem zraku privlači mnoge rekreativce željne avanture. Vožnja biciklom šumskim putevima koji prolaze kroz najljepše predjele Papuka savršen je način rekreacije i upoznavanja s ljepotama Parka. Papuk nudi brojne biciklističke staze s različitim karakteristikama, prilagođene različitim razinama iskustva biciklista. Nakon što ste pregledali ponudu staza, odaberite svoju rutu i uživajte u vožnji kroz prekrasni krajolik Papuka. Pogledaj sve biciklističke rute na karti

ovdje.

Sportsko penjanje

Sportsko penjanje je sve popularniji adrenalinski sport koji privlači ljubitelje izazova. U Parku prirode Papuk nalaze se dva penjališta pod imenom Sokoline - jedno u blizini Velike, a drugo u blizini Orahovice. Oba penjališta pružaju raznovrsne smjerove različite težine, pogodne za početnike i iskusne penjače. Posjetitelji mogu uživati u penjanju uz prekrasne prirodne formacije i uživati u adrenalinu i prekrasnom pogledu sa stijena.

Jankovac - arhiva Parka Prirode Papuk4.JPG (1.07 MB)

Trekking

Trekking

Trekking je sve popularnija outdoor aktivnost koja podrazumijeva istraživanje prirode pješice. Posjetitelji mogu uživati u trekkingu po označenim stazama, upijajući svježi zrak i istražujući najskrivenije ljepote Papuka. Ova aktivnost je pristupačna svima koji vole boravak u prirodi, pružajući mir i relaksaciju uz blagotvoran učinak na zdravlje. Istraži sve treking staze unutar Parka prirode Papuk ovdje.

Aktivan odmor na Papuku pruža ne samo tjelesnu aktivnost već i duševni mir, povezanost s prirodom i uživanje u ljepotama ovog prekrasnog planinskog područja. Neovisno o odabiru aktivnosti, posjetitelji će zasigurno osjetiti obnavljanje energije i blagodati prirode koja ih okružuje. Svakako prije posjete destinaciji posjetite i novu službenu stranicu Turističke zajednice područja Vrata Papuka na tzp-vratapapuka.hr.

logs.jpg (90 KB)

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh