objavio:
28. Studenog 2018.

ANGi IZ SPECIALIZEDA - kaciga koja zove upomoć

ANGi IZ SPECIALIZEDA - kaciga koja zove upomoć

Do sada, kacige su predstavljale samo dodatnu zaštitu tijekom pada. S dodatkom MIPS-a i inovativnog ANGi (Angular and G-force indikator) senzora, Specialized kacige pružaju zaštitu prije, tijekom i poslije nesreće.

Tako ova moderna kaciga posjeduje između ostalog i uređaj za live praćenje, detektor sudara i odašiljač signala koji će vam pomoći pozvati u pomoć kad vam to bude najpotrebnije.

ANGi_PressKit_Complete-1 (Copy).jpg (86 KB)

Ideja za ovom nadasve inovativnom kacigom, rodila se u glavi Chrisa Zenthoefera kada mu je u nesreći stradao prijatelj. Pitanja poput: "Što ako se to dogodi meni? Tko će znati da sam doživio nesreću, ako se vozim sam?" nagnala su Chrisa da dizajnira ovu nadasve korisnu inovaciju koja je rezultirala ANGi sustavom za poziv u pomoć u slučaju nesreće.

ANGi GLAVU ČUVA...

ANGi je patentirani uređaj ugrađen u kacigu koji sadrži senzore dizajnirane za mjerenje linearne i rotacijske sile, koje se obično javljaju tijekom pada s bicikla. Od sljedeće godine, sve će Specialized kacige biti opremljene ovim sustavom ili će imati pripremu za njega, a trenutno od cestovnih modela ANGi senzor imaju S-WORKS EVADE II, S-WORKS PREVAIL II, I PROPERO, a od MTB modela AMBUSH, AMBUSH COMP, AMBUSH E-BIKE i DISSIDENT.ANGi_PressKit_Complete-13 (Copy).jpg (62 KB)

Upotreba ANGi senzora je jednostavna. Sve što trebate je upariti uređaj s vašim pametnim telefonom na koji ste prije toga skinuli Specialized Ride aplikaciju. Pri tome vas i očekuje besplatna jednogodišnja Ride Premium pretplata uključena u kupnju bilo koje kacige opremljene ANGi senzorom ili samog ANGi senzora.

Tijekom vožnje, ANGi senzor će detektirati sile koje se obično javljaju prilikom pada. Ukoliko ih otkrije, senzor se povezuje s Ride aplikacijom na vašem telefonu, oglašava alarm i započinje odbrojavanje. Ako je s vama sve u redu, isključit ćete odbrojavanje i nastaviti s vožnjom. No ukoliko ste ozlijeđeni i ne isključite odbrojavanje, Ride aplikacija će poslati tekstualni poziv u pomoć vašem kontaktu za hitne slučajeve.  Osim obavijesti,  ANGi i Ride aplikacija poslat će i vašu lokaciju na sve navedene kontakte.

ANGi_PressKit_Complete-4 (Copy).jpg (23 KB)

...I KAD NEMA SIGNALA

ANGi vam također omogućuje i dijeljenje vaše planirane vožnje i prije nego krenete, kao i mogućnost svim navedenim kontaktima live praćenje vaše vožnje. Budući da ANGi za punu funkcionalnost zahtijeva signal u svako doba, sigurno vas zanima što se događa kada vaša vožnja izađe van dosega mobilnog signala? U tom slučaju prije nego krenete, samo definirajte procijenjeno vrijeme vožnje. Ukoliko ne dovršite vožnju navedenom vremenskom okviru, ANGi će vašim kontaktima poslati obavijest o vašoj posljednjoj zabilježenoj lokaciji.

ANGi_PressKit_Complete-5 (Copy).jpg (35 KB)

SPECIALIZED RIDE APLIKACIJA - MOZAK IZA ANGi

Osim što je Ride aplikacija komunikacijska platforma koja koristi ANGi sustav kako bi u slučaju nesreće pozvala u pomoć, ova aplikacija omogućava vam i odabir rute za vožnju te povezivanje sa cijelom biciklističkom zajednicom. Također, ona za vas bilježi podatke o vožnji i vašoj izvedbi i sve to sinkronizira s drugim popularnim aplikacijama poput Strave.

ANGi_PressKit_Complete-6 (Copy).jpg (31 KB)

100% MIPS. 100% SPECIALIZED

MIPS je od sada opcija na svakoj Specialized kacigi. Zašto? Jer vam MIPS pruža dodatnu zaštitu. Dvije sile - linearne i rotacijske - povezane su s mnogim ozljedama mozga. Linearne sile obično se javljaju kada se glava kreće pravocrtno i kad dođe do iznenadnog zaustavljanja ili udarca u objekti. S druge strane, rotacijske sile, obično se javljaju kad glava udari pod kutem ili kad se rotira i dođe do naglog zaustavljanja. To može uzrokovati rotaciju mozga unutar lubanje i samim time i ozljedu.

ANGi_PressKit_Complete-7 (Copy).jpg (73 KB)

Kacige su već dugo opremljene pjenastim umetcima koji se deformiraju prilikom udarca i time smanjuju količinu energije koja se prenosi na mozak. MIPS (Multidirectional Impact Protection System) predstavlja dodatni sloj zaštite koja se odlikuje niskom razinom trenja, zapravo unutrašnjost kacige koja omogućava pjenastim umetcima samostalnu rotaciju (10 do 15 mm) MIPS sloja. Nezavisna istraživanja su pokazala da tih nekoliko milimetara može biti ključno u redukciji rotacijskih sila na vaš mozak. 

ANGi_PressKit_Complete-8 (Copy).jpg (76 KB)

MIPS SL

IZNIMNO LAGAN. ULTRA UDOBAN. EKSKLUZIVNO SPECIALIZED.

MIPS SL-a je nova, iznimno lagana i krajnje udobna verzija MIPS-a, dostupna isključivo na Specialized cestovnim i MTB kacigama. S MIPS SL, MIPS tehnologija je integrirana unutar same kacige. Ova se verzija nalazi su modelima Ambush, S-Works TT, S-Works Evade II, and S-Works Prevail II.

ANGi_PressKit_Complete-12 (Copy).jpg (98 KB)

Photo: Specialized

Na vrh