objavio:
22. Lipnja 2018.

Berry Pro12 plus

Berry Pro12 plus

Biker predstavlja ruksak koji smo proteklih tjedana i mjeseci nosili na svojim leđima!

Na leđima naših vozača našao se Force ruksak koji smo temeljito istestirali, a priča ide ovako: Jednog jutra u redakciju je na vrata pozvonio poštar s kutijom koju otvaramo obično oko pauze za ručak. Znači vrlo rijetko i obično u sitnim noćnim satima kad za to imamo vremena. Kako je ova kutija bila krcata opreme za test, to se otvara isti čas jer je preveliko uzbuđenje da bi se čekalo.

Sve je tu, kaciga, rukavice, softshell jakna, termo jakna, ruksak, čarape, bib pa čak i Force sat. Svaki artikl je na sebi imao barem jedan segment u kričavo žutoj boji. Sada je već potpuno jasno zašto se na biciklistu treba zalijepiti kričave boje, jer je potrebno biti uočljiv. U sličnom tonu bio je i ruksak. Jedan od kolega je prije nego smo uspjeli pogledati sve od opreme zgrabio rukavice i ruksak i pozdravio uz objašnjenje da ide na trening. Dan je bio relativno topao i jutro relativno rano pa se dotični uputio na Sljeme po “kustošijancu” gore i po devetki dole. Nakon pet sati vraća se u redakciju uz više nego korisne informacije.

Dakle, ruksak je odličan, rukavice ipak malo pretople za rano proljeće, ali odlične za kasnu zimu. Ruksak se pokazao ugodan na leđima bez tragova znojenja. Segmenti na leđima su na mjestima kako bi odvojili površinu od samih leđa i dali koži prostora da diše. U ruksaku se nalazi mijeh za tekućinu sa standardnom cijevi i ventilom na vrhu te držačem na jednoj od naramenica. Na bočnim dijelovima naramenica oko struka se nalazi jedan pretinac za mobitel sa procijepom za žicu od slušalica iako ne preporučujemo slušanje muzike na vožnji.

Dva velika pretinca na prednjoj strani, jedan nešto manji korisno popiju sve potrebno na jednoj dužoj vožnji, jer kako se uspostavilo dotični kolega je vozi 45 kilometara taj put. Ruksak se pere jednostavno i brzo se suši i sami ruksak je lagan ko pero bez pretjerivanja. Na prednjem dijelu se još nalazi držač za kacigu koji mi obično preporučujemo koristit samo dok ste na pauzi i odmoru. Ruksak je zapremine 12 litara, a unutarnji pretinci sadrže male pregrade i još po par pretinaca i jednu kopču za ključeve i slično. 530 kuna nije ni malo, ali svakako se isplati uložiti u jedan ovakav ruksak koji ćete nositi više godina.

Nakon dva mjeseca testiranja još uvijek smo bez zamjerki osim što bismo voljeli da ima cover za kišu. Naša procjena je "go for it", ako trebate ruksak, ovo je jako dobar izbor i bit ćete uočljivi pa iako imali crni dres na sebi.

Photo: Biker

Na vrh