www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
07. Travnja 2021.

Bisage i košare za bicikl

Bisage i košare za bicikl
17 fotografija

Što sve može stati na jedan gradski/trekking/fitness bicikl?

Predajmo se, došlo je novo doba, doba bicikla kao prijevoznog sredstva. Nama se čini kao odlično rješenje jer naravno mi smo se na bicikl naučili i znamo koje su mogućnosti kretanja biciklom.
Ponekad se čini pomalo nemoguće funkcionirati u jednom gradu samo se oslanjajući na bicikl kao prijevozno sredstvo pa se nerijetko pitamo, a kamo ću sa svim stvarima koje inače strpam u gepek od auta. Ovaj prilog je tu da bi malo rasvijetlio problematiku i ukazao vam na mogućnosti spremanja vaših važnih i manje važnih stvari koje cupkate sa sobom svaki dan. Na posao obično nosimo laptope, torbe, ruksake, torbice, novčanike i slično. Na povratku se zna naći i više stvari pogotovo ako planirate skočiti do placa ili trgovine. U giant Store Zagreb smo otišli sa stavom potpune neznalice i traži što sve možemo strpati na bicikl kako bi sve te pretince mogli potrpati baš sve što nam treba.
Nakon kratkog googlanja po trgovini došli smo do relativno zanimljivih, jednostavnih i dobrih rješenja. Ovdje se radi o brandu Basil koji nudi manje više sve potrebno jednom putniku bilo gradskom ili među gradskom koji se na put odlučio biciklom. Ovaj puta smo se nekako opredijelili za one gradske vožnje, za praktičnost montaže i spremanja.
Pa krenimo redom. Na upravljač smo montirali platnenu košaru koja pored alu okvira i brzog prihvata ima i pokrov za kišu. Kad ste sve stvari spremili u košaru, sve možete stegnuti i poklopiti pokrovom koji štiti od kapljica kiše. Iako nije potpuno vodonepropusan sistem, pretpostavljamo da će većina vaših stvari ionako već biti pakirano u nešto pa tek onda u košaru. Ovo govorimo iz iskustva. basil2.jpg (210 KB)Classic Carry All KF 15L je 15 litarska košara koja se pomoću basil nosača koji se montira na upravljač bicikla skida i stavlja izrazito brzo i jednostavno. Stavljanje je moguće sa jednom rukom, dok ćete kod skidanja morati stisnuti jednu nazovimo sklopku koja otpušta torbu da ju možete skinuti s upravljača.basil3.jpg (125 KB)Prazna košara gotovo da i nema težinu usprkos aluminijskom okviru koji pridonosi robusnosti i drži formu košare. Platnene ručke kojima se hvata ova košara se šivane na sami korpus košare i djeluju kvalitetno.  Ono što je jako važno su reflektivni paneli koji vam omogućuju veću primjetnost na cesti. Kod većih brzina, ova košara se ponaša kompaktno na biciklu i sami prihvat se čini čvrst i kvalitetan nosač iste. Tri mineralne vode, dva mlijeka, jedan picek, salata i grincajg su stali bez problema ;).  Za test ove opreme smo odabrali relativno kišan dan koji je smočio cijeli grad i naša vožnja je kretala iz novog Zagreba te preko Bundeka do centra grada.
Kako dolikuje, na Giant Roam EX 2020 modelu koji smo uzeli za ovu priču na test došli su blatobrani pa se s tim i rasvjetom koja je također bila gore nismo zamarali. Ukoliko bicikl koji kanite voziti gradom na dnevnoj bazi nema tih artikala, svakako preporučujemo da potražite iste u Giant Store Zagreb ili na on-off.hr webshopu i složite komplet koji će vam trebate.
basil6.jpg (181 KB)Prtljažnik
Na bicikl smo montirali i prtljažnik jer bez njega nećete moći montirati bisage, a ni košaru ako poželite i straga još dodatnih pretinaca sa većom zapreminom. Na prtljažnik se montira dodatno sistem za brzo skidanje i stavljanje bisaga ili košare. basil10.jpg (124 KB)Adapter za brzo skidanje Basil MIK se montira na prtljažnik i dolazi sa nazovimo ključem pomoću kojeg se košara ili bisage skidaju s bicikla. Najbrži, najjednostavniji i najbolji sistem koji smo do sada probali. Na slici doljebasil5.jpg (286 KB) je kompletan sistem prtljažnik sa adapterom i na njemu je košara za prtljažnik također Basil Classic Carry All MIK 22L stražnja.basil9.jpg (259 KB) Zapremina od 22 litre može pospremiti u sebe pola spavaće sobe tako da uz prednju i ovakvu stražnju košaru sa prostorom za stvari nećete imati problema. I stražnja košara je također izrađena od nepropusnog jakog platna te ima pokrov protiv kiše i prašine. Aluminijski okvir i platnene drške daju odlike trajne i praktične košare. Masa prazne košare je mala tako da ne predstavlja težinu na biciklu. Košara se skida pomoću ključićabasil11.jpg (124 KB) koji možete držati na ključevima od stana ili auta. Svojevrsni sigurnosni sistem kako vam ne bi ukrali košaru dok ste u trgovini. Naravno nemojte ni bicikl ostavljati bez vezanja jer sve skupa može ispasti skuplje po vas ako vam ukradu bicikl sa svom opremom.
basil12.jpg (240 KB)Bisage
Mnogi se pitaju, što će mi bisage, ako imam košaru, nekima jednostavno više pašu bisage zbog tereta koji nose, koji je plosnat i zauzima prostor na drugu način. A i muškarci baš nekako ne vole šetati sa korpicom po gradu :) kad idu na posao. Probali smo Basil Miles MIK 34L bisage.basil14.jpg (174 KB) A što da vam kažemo, oduševljeni smo :), odlično se uklapaju u opremljeni bicikl, čvrste i robusne na osjetljivim mjestima. Bisage su ud čvrstog najlonskog tkanja koje svakako jamči dugovječnost pa se odlučite za ovaj model ako mislite mijenjati životne navike i od sada koristiti bicikl više nego druga prijevozna sredstva. Bisage su potpuno vodonepropusne tako da laptop ima svoje mjesto i možete biti mirni. Obložene damperima odnosno ublaživačima udaraca također možete nositi spremiti i jajca s placa kad idete doma. basil17.jpg (217 KB)Bisage također koriste adapter za brzu montažu tako da će jednako jednostavno biti montiranje istih kao i košare. Ono što nećete moći je kombinirati ove bisage i košaru, jer mjesto montaže zauzimaju bisage, pa košara nema svoj prihvat. Bisage na sebi također imaju najlonske drške pomoću kojih se nose kao putna torba. Nosač bidona i bidon smo također montirali kad smo već kitili bicikl, sve je uskladu sa modelom koji smo vozili. Ako ste se odlučili za prelazak u ozbiljnog commutera odnosno gradskog vozača bicikla, ovo će vam svakako biti od koristi.

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh