www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
06. Svibnja 2019.

Bontrager proizveo još sigurniju kacigu Blaze WaveCel

Bontrager proizveo još sigurniju kacigu  Blaze WaveCel

I kako uvijek gledamo biti što sigurniji i paziti na sebe dok jurimo niz šumske padine, tako će nam ova nova kaciga iz Bontragerove porodice dati priliku da se osjećamo još zaštićenije prilikom pada.news9.jpg (68 KB)

O čemu je riječ? WaveCel je tehnologija koja će se kako se čini u Bontrager ponudi kaciga primjenjivati na sve srednje i jače modele. Za sada je tehnologija dostupna tek na par modela, ali s obzirom na to da je na tržištu i već je dostupna, vjerojatno će se raširiti na sve modele. Iako kod nas nije još u ponudi, nekako priželjkujemo i nadamo se da će uskoro biti. Konkurentski rat između brendova je velik, što nama biciklistima pogoduje, jer s razvojem se ne prestaje. Tehnologije se razvijaju i stvaraju se novi bolji materijali koju pružaju veću učinkovitost, lakši su i trajniji, a cijena im nerijetko ne bude znatno veća od nekih prethodnika.news8.jpg (51 KB)

WaveCell je mreža koja se postavlja s unutrašnje strane kacige i podsjeća na rebra koja se nalaze u kartonu kad s njega skinete gornji pokrov. Presjek materijala ukazuje na krutost materijala u jednom smjeru te kretanje i ublažavanje udara u drugom smjeru. Za sada je sve što možemo reći su informacije koje smo dobili od proizvođača, kako će se ponašati u praksi, to ćemo tek vidjeti. Prednost ovog kostura je njegov volumen u odnosu na stupanj zaštite čime će se kacigama smanjiti njihova veličina i debljina samog EPS sastava koji se nalazi ispod vanjskog kalupa. Time će se postići da kaciga ima manji volumen i da je lakša od ostalih, a pritom će nuditi veći stupanj ublažavanja udaraca. Sve ostalo je uglavnom isto, imat ćete remenčiće za vezivanje kao i do sada i sami izgled kacige se neće bitno mijenjati. Iz Trek-a tvrde da je tehnologija koju su postavili u nove modele 48 puta učinkovitija u odnosu na EPS koji se do sada ugrađivao u cijelosti.news10.jpg (74 KB)

Dr. Steve Madey, ortoped kirurg i kolega Dr. Michael Bottlang biomedicinski inženjer zajedno su razvijali tehnologiju koja će osigurati bolje performanse pri zaštiti glave od ozljeda. Studije su pokazale da WaveCel znatno smanjuje mogućnost potresa mozga prilikom srednjih i manjih udaraca u glavu. Za početak točnije 4 modela će biti opremljena ovom tehnologijom što je svakako dovoljno da se počne raditi mjesto za ostale modele na tržištu. Također su istraživanja pokazala da WaveCel za sada prednjači naspram Mipsa. Ostaje nam još samo probati kacigu kad dođe, a nadamo se ipak da ju na svojim glavama ipak nećemo morati testirati na udarce.

Photo: Bontrager

Na vrh