objavio:
17. Rujna 2018.

BREGDOWN openday oduševio

BREGDOWN openday oduševio

U nedjelju 16. rujna 2018. godine održan je prvi BREGDOWN openday u organizaciji biciklističkog kluba SIC iz Svetog Ivana Zeline. 1.jpeg (879 KB)

Skupina entuzijasta je još prije desetak godina počela vlastitim trudom i resursima graditi i krčiti enduro/trail biciklističku stazu duljine gotovo 5 kilometara kroz predivnu šumu Zelinske gore. Nakon puno truda, odlučili su svoj uradak prezentirati većem broju zaljubljenika u ovu vrstu biciklističkog sporta.5.jpeg (676 KB)

Trud nije bio uzaludan. Staza blagog nagiba u prosjeku, ali sa nekoliko ozbiljnih skakaonica i mostova podizala je adrenalin svim posjetiteljima. Na prvim otvorenim danima organizator je osigurao besplatan i redovit prijevoz do vrha Zelinske gore gdje počinje spust enduro/trail stazom. To je bilo dovoljno da se okupi više od 110 sudionika koji su od 8 ujutro do 16 uživali u vrhunski pripremljenoj stazi koja ih je sve oduševila. Slobodne vožnje su protekle bez ozljeda, a dobrom raspoloženju je pripomogao sunčan dan.6.jpeg (573 KB)

Osim same utrke, sportaši su počašćeni ručkom u maloj expo zoni na prostoru ŠRC Bazeni u Zelini odakle su kretale vožnje. Uopće ne sumnjamo da će Zelinski bregi osim po dobrom vinu, uskoro postati poznati i po vrhunskim biciklističkim stazama – kako cestovnim, tako i onim adrenalinskim kroz Kladeščicu i Zelinsku goru.IMG_6346.jpg (1.81 MB)

Prema riječima organizatora, enduro/trail staza BREGDOWN je uvijek dostupna posjetiteljima, a kako do nje najbolje je saznati putem Google karata ili Facebook stranica. Svi zainteresirani se slobodno jave u Klub SIC. Doza adrenalina spremna je za sve!8.jpeg (385 KB)

Photo: Kristijan Gradečki (Gradečki media j.d.o.o.), Klub SIC

Na vrh