www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
17. Svibnja 2023.

Brut, znate li što je to?

Brut, znate li što je to?
10 fotografija

Treću godinu za redom, točnije 17. lipnja 2023. godine, na istoku Hrvatske, u Belom Manastiru, održava se gravel / XC biciklistička utrka pod nazivom Baranja Rural Trail ili poznatija kao :BRUT. Utrka je to koju su osmislili i na svojim leđima iznijeli biciklistički entuzijasti iz udruge Baranja i turizam s namjerom da svim natjecateljima i gostima iz zemlje i inozemstva pruže vrhunski doživljaj istočne Hrvatske odnosno Baranje kao odlične biciklističke destinacije.

Ako ste mislili da je Baranja površinom ravna i da je vožnja po njoj lagana, prevarili ste se. S profilom elevacije od 500 do 1000 metara, brutalna ruta utrke prolazi neasfaltiranim cestama, surducima (usječeni put u obronku planine), šumama i poljima. Natjecatelji se tijekom vožnje odlučuju za kraću rutu od 25 ili brutalnu rutu od 50 kilometara – ovisno o tome kako se osjećaju. :BRUT se može voziti na svim vrstama MTB, CX, gravel bicikala, uključujući i e-bikeove. Podloga na kojoj se :BRUT vozi pretežno je zemljana cesta, a samo manji dio je asfaltiran ili posut šljunkom srednje granulacije. Ovisno o vremenskim uvjetima, podloga može biti mekša ili tvrđa, a u slučaju kiše i blatnjava.

brut2.JPG (366 KB)

Prvo izdanje utrke održano je 2021. godine uz sudjelovanje 110 natjecatelja iz čitave Hrvatske. U 2022. godini na :BRUT-u je nastupilo 140 sudionika, a u 2023. godini organizatori očekuju još veći broj prijava.

brut8.jpg (397 KB)

Za sve koji u Baranju dođu dan ranije, u petak, 16. lipnja 2023. godine održava se noćni kronometar :BRUT Stars. Na kratkoj kružnoj stazi u baranjskim vinogradima dužine 1200 m, natjecatelji će se boriti u dvije vožnje, a sudionici finalne osiguravaju prvi startni red na utrci :BRUT.

brut10.jpg (446 KB)

Dok je lipanj rezerviran za :BRUT Beli Manastir, početkom rujna održava se :BRUT Vukovar. Rute na području lokaliteta Vučedol uključujući Muzej Vučedol, Salaš Goldschmidt i širu okolicu grada Vukovara uz obalu rijeke Dunav. Atraktivna staza omogućuje vozačima sve doživljaje koje jedna offroad utrka treba sadržavati - zemljane i travnate terene, oštre i kratke uspone. O :BRUT Vukovaru još ćemo dodatno pisati.

brut5.JPG (260 KB)

Prijave za :BRUT Beli Manastir i :BRUT Vukovar su otvorene i nalaze se na stranici www.baranjaruraltrail.com. Ako ste zainteresirani, požurite s prijavama budući da je broj natjecatelja ograničen, a možete ostvariti i „early bird“ popust prijavom do 15. travnja 2023. godine.

 

„:BRUT je više od biciklističke utrke. :BRUT je slika prekrasne Baranje i izvan okvira vrhunske gastronomske i enološke ponude. :BRUT je priča o izazovu, ustrajnosti i uspjehu svakog natjecatelja. :BRUT je čista emocija!“ :BRUT tim

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh