objavio:
05. Prosinca 2018.

Chiba Race Neon navlake

Chiba Race Neon navlake
7 fotografija

Niske temperature, vjetar i kiša samo su izgovor da ne sjednete na bicikl. Osim za dijelove, neka se u vašem budžetu nađe nešto sredstava i za kvalitetan dio opreme te odjeće.keindl-sport21.jpg (66 KB)

S prvim temperaturama ispod 10 stupnjeva, užurbano smo krenuli u potragu za navlake cipela i ovaj put smo se odlučili za Chiba Race Neon. Navlake su izrađene od Eurotex materijala, a radi se o funkcionalnoj membrani koja je vjetro i vodootporna, dok istovremeno nije zanemarena prozračnost. Unutrašnjost navlaka presvučena je flisom, tako da su nam stopala cijelo vrijeme bila topla.keindl-sport19.jpg (89 KB)

Navlake dolaze u nekoliko boja, a mi smo se odlučili za "neon" žutu radi bolje uočljivosti u prometu. Prilikom izrade, proizvođač je brinuo o detaljima, tako je peta ojačana kevlarskim vlaknima, dodana je traka sa stražnje strane kako bi vam se olakšalo oblačenje, te reflektirajuće trake duž cijelog cifa.keindl-sport23.jpg (111 KB)

Na gornjem dijelu navlake nalazi  se čičak kojim ćete dodatno stisnuti navlaku i spriječiti ulazak hladnog zraka. Sa donje strane nalazi se  čičak traka za podešavanje, a otvor je dovoljno velik te nećete imati problema prilikom ukopčavanja pedala ukoliko ste početnik i prvi puta koristite navlake!keindl-sport24.jpg (90 KB)

Navlake smo koristili na cestovnim i mtb vožnjama, te su se pokazale odličnima. Stopala su bila topla i suha, a to je ono što želimo od navlaka. Za vrijeme testiranja nismo našli ništa što bi istaknuli kao nedostatak. Kada govorimo o kvaliteti, navlake su kao prvi dan.  Prali smo ih dva puta i nismo primjetili nikakve znakove habanja, razvučenosti ili bilo kakve druge promjena... šavovi su na svom mjestu, čičak postojan, a cif funkcionira bez problema.  Topla preporuka, za topla stopala!keindl-sport17.jpg (73 KB)

Photo: Biker

Na vrh