www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
27. Lipnja 2017.

Čoko & kvinoja proteinske bombice

Čoko & kvinoja proteinske bombice

Tea Đurek otkriva repect sa jednostavnom pripremom i dostupnim namirnicama! Recept koji obara s nogu!

Ovaj nas je recept osvojio već pri prvom čitanju jer je već sami sastav namirnica obećavao bombastičan okus, priprema nije komplicirana, namirnice su sve više manje dostupne, a i puca od proteina i kalorija poželjnih za vrijeme dugotrajnih aktivnosti. Testirali smo ih za vrijeme višesatne vožnje biciklom i svi degustatori su se složili da zovu na još!

Jedinom manom pokazala se mekana konzistencija smjese posebno na višim temperaturama, ali i tome smo doskočili njihovim smrzavanjem u dubokom, pri čemu su bombice izvađene iz zamrzivača neposredno prije vožnje taman otpustile do konzumacije.     

Postupak:

U kuhanu, još toplu kvinoju dodajte kokosovo ulje, med i kakao prah. Miješajte dok se sve ne sljubi, a zatim dodajte i maslac od badema (mi smo maslac također napravili sami). Na kraju dodajte i kokosove mrvice. Od gotove smjese možete izraditi kuglice, ali mi smo si pojednostavnili život i cijelu smjesu utisnuli u manji protvan obložen folijom i sve skupa ostavili u hladnjaku na 30 minuta nakon čega se kockice lijepo režu. Količinu koju nismo pojeli odmah, smrznuli smo u male vrećice, za buduće vožnje.

Malo brojki

Sastojci za ovu količinu smjese koštali su nas 85 kn (tu je uračunat kupovni maslac od badema koji je definitivno skuplji od onoga iz kućne radinosti). Cijeli protvan sadrži 3700 kcal, te 100 gr proteina. Kako smo od te smjese narezali 25 bombica, to znači da vas jedna košta 3,5 kn, daje vam 150kcal, te 4gr proteina.  

Sastojci:

• 240 g maslaca od badema

• 4 žlice meda

• 60 g kakaa u prahu

• 100 g kokosovog ulja

• 200 g kuhane kvinoje (mi smo dodali i više)

• 80 g kokosovih mrvica

NAJČITANIJE
Novi Specialized Kenevo SL2
Vijesti

Novi Specialized Kenevo SL2

14. Lipnja 2024.

All Mountain zvijer koja je naslijedila gene Endura sada grabi i grize još jače, a ide još dalje. Podešavanja u 6 točaka i...

Na vrh