www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
02. Siječnja 2018.

DEDA ELEMENTI - detalji čine razliku na biciklu

DEDA ELEMENTI - detalji čine razliku na biciklu

Talijanska tvrtka Deda Elementi je dio grupacije Dedacciai i nalazi se malom mjestu Campagnola Cremasca udaljenom 50-tak kilometara istočno od Milana.

Tvrtka je u 100% obiteljskom vlasništvu, vode je braća Locatelli - Stefano (zadužen za proizvodnju) i Luca (zadužen za prodaju i marketing). Djed im je bio Martino Colombo, osnivač legendardne i prve tvornice čeličnih okvira u Italiji - A.L. Colombo.DEDA 2.jpg (135 KB)

Specijalizirali su se za proizvodnju visoko kvalitetnih dijelova za bicikle - lule volana, volane, aero volane, cijevi sjedala, trake volana, kotače itd. Korjene vuku još iz tvornica čelika s početka 20-og stoljeća, a proslavili su se tokom 1990-tih godina kad su proizvodili cijevi za TIG varene čelične bicikle Miguela Induraina i braće Banesto, a nakon toga cijevi za prve trkaće aluminijske bicikle Jana Ulricha. Nastavili su s prvim aluminijskim hidroformiranim cijevima za Bianchi bicikle Marca Pantanija i bili na postolju gotovo svih važnijih utrka iz tog vremena. Sigurno niste znali ali Pinarello Dogma iz 2006. godine s cijevima od magnezija je vrlo vjerojatno zadnji bicikl od metala koji je pobjedio na Tour de Franceu, a okvir je osmišljen i izrađen u Dedacciai tvornici.DEDA 4.jpg (193 KB)

Duga povijest i neuptina kvaliteta proizvoda dovela je 1999. do osnivanja podružnice “Deda Elementi”. Jako brzo su se proslavili “Newton” lulama i anatomski oblikovanim volanima, a i prvi su počeli proizvoditi 31.7mm oversized cestovne volane kako bi im povećali čvrstoću. “Newton” linija je razvijena za Lance Armstronga i njegov tim US Postal pa je već nekon prve pobjede na Touru cijeli svijet želio anatomske i oversized volane.DEDA 3.jpg (210 KB)

Ako želite komadić povijesti na svojem biciklu posjetite trgovine Keindl Sporta u Vitezićevoj ulici 1a ili Reljkovićevoj ulici 2 u Zagrebu. Aluminijski cestovni volani i lule volana počinju već od 199 kn, cijevi sjedala od 299 kn, a trake volana u više od 20 različitih boja već od 79 kn. Kompletnu ponudu možete pogledati ovdje.

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh