www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
03. Prosinca 2019.

DefrosterTrail Mountain

DefrosterTrail Mountain
7 fotografija

Pripremite se na vrijeme jer minusa će navodno biti!IMG_8778.JPG (89 KB)

Hladnoća je naime poprilična prepreka većini. Barem što se vožnje bicikala tiče. Pakiraju se bicikli i odmara se do sezone, ali ne svi, a tako ne i mi. Da bi se dobro obukli potrebni su neki artikli koji nisu baš jeftini, ali su dugotrajni i mogu se nositi samo u zimskim mjesecima. Nešto poput zimskih guma koje ne prelaze puno kilometara u zimskim mjesecima pa u pravilu traju duže od ljetnih. Tako stoje stvari i s cipelama.IMG_8776.JPG (143 KB)

Da bi bicikliranje bilo u najmanju ruku podnošljivo, noge moraju biti tople, bez toga nema naprijed. Koristi se razne kombinacije. Gamaše su jedno rješenje, a drugo su dobre zimske cipele. Testirali smo Trail cipele za zimu iz Specialized asortimana - Defroster, odmrzivači kako bi ih mi preveli. Naime, to su cipele koje se ne nose kad nije ispod nule jer ćete se skuhati u njima. IMG_8783.JPG (116 KB)Kad je vani ispod nule, onda nabacite neku finu termo čarapu i na njih Defroster cipele i na test :). I što vam možemo reći. Izrazito ugodne cipele koje griju nogu do iznad gležnja, savitljive u području gležnja te ni najmanje promočive od gležnja pa na niže. Imaju reflektivno platno tako da praktički svjetle u mraku kad vas svjetla od nekog auta obasjaju. IMG_8781.JPG (115 KB)

Malo su možda kabastije od svoje konkurencije, ali nismo primijetili baš nikakav nedostatak u tome. Naime, kad dođe zima, onda se više ne gleda svaki gram težine koji je višak, već koliko vam je toplo uzbrdo i nizbrdo. Gumeni đon s odličnim gripom i na pedale i na podlogu po kojoj hodate omogućava sigurno planinarenje po terenima gdje se ne da voziti. Đon je izrazito krut, tako da je prijenos snage gotovo jednak nekim jačim sezonskim modelima. Spd radi odlično i zbog dizajna samog đona, ne ostaje puno mjesta za nakupine blata i snijega, tako da se možete relativno jednostavno ukopčati i kad su đonovi napunjeni blatom i snijegom. IMG_8780.JPG (119 KB)

Cijena je relativno pristojna iako će mnogi reći, pa tko će dati tolike novce za biciklističke cipele. Ali uzmite u obzir da uz vrijeme trajanja takvih cipela, ta cijena je sasvim okej, jer jednom kad ih kupite i ako ih pazite, trajat će sigurno više godina. Zatvaraju se na preklopni čičak te zatim zatežu rolerom koji ima quick release i radi odlično, jer kad skidate cipelu dovoljno je da otkopčate preklopni čičak koji automatski otpušta roler kopču. Odlično smišljeno. Priča ide tako da je jedan od Specializedovih zaposlenika koji radi u Londonu dobio zadatak da cijelu godinu piše svoje zamjerke na starije takve modele i da im da konkretne inpute. Na bazi njegovih saznanja, obzirom da se vozi svaki dan na biciklu bez obzira na godišnja doba, izrađene su defrosterice. Naš sud je da vrijede uložene novce.IMG_8788.JPG (60 KB)

Photo: Biker

Na vrh